Районна прокуратура-Бургас на 02.02.2022 г. е привлякла в качеството на

...
Районна прокуратура-Бургас на 02.02.2022 г. е привлякла в качеството на
Коментари Харесай

Задържаха майка и син, обвинени в противозаконно подпомагане на 61 чужди граждани да пребивават на територията на страната

Районна прокуратура-Бургас на 02.02.2022 година е привлякла в качеството на обвинени две лица – Д.К. (49-годишна) и В.Н. (24-годишен) – майка и наследник, за осъществено закононарушение по член 281, ал.2, т.1, т.4 и т.5, вр. с ал.1 от Наказателен кодекс, за това че на 01.02.2022 година, към 07.30 часа в гр. Бургас, по бул. „ 3ахари Стоянов “ в посока към светофарното кръстовище за кв. „ Горно Езерово “ и пътен възел „ Юг “, за да набави за себе си имотна полза, незаконно подкрепили 61 чужденци – жители на Афганистан, да обитават и минават в страната. В.Н. ги превозвал в нарушаване на закона посредством потребление на моторно транспортно средство – товарен автомобил, благосъстоятелност на И.Х., като действието е осъществено във връзка с повече от едно лице и във връзка с лица, ненавършили 16-годишна възраст.

Двамата обвинени са арестувани за период от 72 часа. Според наблюдаващия прокурор по делото е налице обосновано съмнение за това, че обвинените са направили тежко съзнателно закононарушение, в което са упрекнати и съществува действителна заплаха същите да се укрият или да извършат ново закононарушение.

Предстои наблюдаващия прокурор да внесе претенции за установяване на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на обвинените в Районен съд-Бургас.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР