Районна прокуратура–Благоевград, Териториално отделение-Сандански, с обвинителен акт предаде на съд

...
Районна прокуратура–Благоевград, Териториално отделение-Сандански, с обвинителен акт предаде на съд
Коментари Харесай

Водач на товарен автомобил е предаден на съд за шофиране след употреба на четири вида наркотици

Районна прокуратура–Благоевград, Териториално отделение-Сандански, с обвинителен акт съобщи на съд Н.С. за осъществено от него закононарушение по член 343б, алинея 3 от Наказателен кодекс. 43-годишният Н.С. е дееспособен лидер на МПС.

На 02.03.2022 година мъжът използвал високорискови наркотични субстанции, след което подхванал шофиране на товарен автомобил. Движейки се по пътя от с. Ново Делчево, община Сандански, в посока към зеленчукова борса, той бил спрян за инспекция от полицейски орган. Водачът бил тестван за приложимост на наркотични субстанции, при което техническо средство отчело позитивен резултат.

За откритото нарушаване на Н.С. бил съставел Акт за определяне на административно нарушаване. Било е направено и здравно проучване на биологичните проби, взети от обвинения.

Съгласно заключението на съдебнa химико-токсикологична експертиза в тях е открито наличие на характерен метаболит на хероин в урината, доказващ използването му, както и наркотични субстанции от групата на опиатите – морфин, кодеин и носкапин, съдържащ се в опиевия мак. Водачът е бил притеглен към наказателна отговорност за ръководство на транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции.

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР