Районна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност и задържа

...
Районна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност и задържа
Коментари Харесай

Откриха марихуана в дома на варненеца, стрелял с въздушна пушка по полицаи

Районна прокуратура – Варна притегли към наказателна отговорност и задържа за период до 72 часа 50-годишен мъж, направил хулигански дейности, съпроводени със опозиция на органи на Министерство на вътрешните работи.

На Г.Т. са повдигнати обвинявания за закононарушения по член 325, ал.2, по отношение на ал.1 и по член 354а, алинея 3, т.5 от Наказателен кодекс. При задържането му в дома му са открити и високорискови наркотични субстанции – марихуана. Деянието е осъществено в следобедните часове на 1 май 2023 година в град Варна, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

Полицейски екип се отзовал на сигнал за влошени съседки връзки и зародил спор. Една от страните – обвиненият Г.Т., отказал да се съобрази с разпорежданията на чиновниците на реда и стрелял по тях с въздушна пушка.

При опит да бъде арестуван същият оказал гневна опозиция и съумял да нанесе и удари на служителите на реда преди да бъде обезвреден. Мъжът опитал с всевъзможни сили и средства да попречва осъществяването на служебните задължения на чиновниците на ОД Министерство на вътрешните работи – Варна.

Има данни за това, че съумял да нанесе междинна телесна щета на един от тях, чакат се резултатите от назначената експертиза. Работата по доказване и документиране на закононарушението продължава под управлението и надзора на Районната прокуратура във Варна.

Прокурорът по случая ще упорства пред съда за установяване на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на обвинения, а точно " задържане под стража “. Предстои настояването бъде импортирано за разглеждане в съда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР