Районна прокуратура – Монтана възложи проверка по преписка, образувана по

...
Районна прокуратура – Монтана възложи проверка по преписка, образувана по
Коментари Харесай

Районна прокуратура – Монтана разпореди проверка на данни за извършено престъпление срещу политическите права на гражданите

Районна прокуратура – Монтана разпореди инспекция по кореспонденция, формирана във връзка изявления в медии за съществуване на данни за осъществено закононарушение в с. Габровница, област Монтана, по член 169 от Наказателен кодекс – превръщане на резултат от избори от длъжностно лице.

Наблюдаващият прокурор е указал на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи в гр. Монтана да приложи към материалите по преписката целия видеозапис, публикуван в медиите, и да обясни за коя точно изборна секция той се отнася.

Полицейският орган следва да откри ръководителя, членовете на съответната изборна секция, както и присъстващи по време на снимането на видеозаписа. На всички лица ще се снемат подробни сведения.

Предстои да бъде изискана информация и документи от Общинска изборна комисия по отношение на постъпили сигнали за нарушавания при провеждането на локалните избори на 29.10.2023 година, осъществяване на възможна инспекция и резултатите от нея.

Проверката ще бъде осъществена в къс период, след което материалите ще се предадат на наблюдаващия прокурор за изговаряне.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР