Районен съд- Дупница взе мярка за неотклонение,, Задържане под стража“,

...
Районен съд- Дупница взе мярка за неотклонение,, Задържане под стража“,
Коментари Харесай

Невиждана жестокост над безпомощен инвалид потресе България: ,,Дай ги, ще те наръгам!“

Районен съд- Дупница взе мярка за неотклонение,, Задържане под стража “, във връзка с К. Иванов., притеглен като обвинен за обир, осъществен с 3 действия, за времето от 23, 50 ч. на 06. 08. 2023 година до 12 ч. на 07. 08. 2023 година, в гр. Бобов дол. Съдът почете настояването на РП-Кюстендил, т. о. Дупница за взимане на най- тежката мярка за неотклонение.
Прокуратурата показва в настояването си, че обвиненият е лишил в началото / към 23, 50 ч. на 6-ти август / непознати движими движимости на стойност 40 лева, от владението на притежателя, с желание незаконно да ги присвои, като го е заплашил с джобно ножче и думите „ Дай ми парите, другояче ще те наръгам “. Около 01, 00 ч. на 7- ми август е лишил 40 лева, още веднъж заплашвайки притежателя. При една и съща конюнктура и еднаквост на виновността е лишил още 50 лева, в 12 ч. на 7-ми август.
Видно от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е направил действието, за което му е било повдигнато обвиняване. Признал се е за отговорен. Осъждан е като малолетен за осъществени действия по член 198, а точно обир, както и за кражба в квалифицирания състав на действието. От събраните по делото доказателства е видно, че съществува и действителната заплаха обвиненият да се укрие или извърши друго закононарушение, предава Struma.com.
Видно от разпита на потърпевшия, който е човек с увреждания, в безпомощно положение, при осъществяване на действието същият е бил заплашван с нож. При разпита си, той е декларирал, че непрекъснато е унизен от обвинения с настояването да му бъдат давани пари, се показва в претекстовете на арбитър Мая Гиздова за взимане на най- тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “. Определението на районен съд – Дупница може да се апелира и стачкува с частна тъжба и митинг, в 3-дневен период пред Окръжен съд – Кюстендил.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР