Районът край Кресненското дефиле е земетръсенСъоръжението е с подкопани основи,

...
Районът край Кресненското дефиле е земетръсенСъоръжението е с подкопани основи,
Коментари Харесай

Опасен мост край Симитли застрашава шофьорите

Районът край Кресненското дефиле е земетръсен
Съоръжението е с подкопани основи, с пукнатини и откъртени бетонни части, оповестиха от асоциацията на потърпевши при произшествия

И по-слаб трус може да унищожи моста

Хиляди коли всеки ден минават по рисков мост край Симитли, който може да рухне, предизвестиха от Българска асоциация на потърпевши при произшествия. Съоръжението е с подкопани основи, компрометирана структура, с разрастващи се пукнатини, откъртване на бетонови части и плочи, ръждясала арматура, необятни фуги, кръпки на платното и никакви следи от поправки.

“Изпратихме сигнал до министъра на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков и до ръководителя на УС на Агенция “Пътна инфраструктура ” инж. Венцислав Ангелов, оповестиха от асоциация на потърпевши при произшествия.

Опасният мост се намира на интернационален път Е-79, в частта сред Благоевград и Кресненското дефиле. Става въпрос за първия мост след град Симитли, в посока Кресна. Този път няма опция и затварянето на моста ще блокира трафика към Сандански и Република Гърция.

От асоциацията приканват виновните институции неотложно да вземат ограничения и да стартират процедури за ремонт на рисковото оборудване.

Сеизмолози споделиха, че регионът към Симитли и Кресна е земетръсен и даже по-слаб трус може да унищожи моста. От асоциацията на потърпевши при произшествия припомниха нещастието от август 2018 година в град Генуа, когато се срути мостът Моранди и починаха 43 души.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР