Район „Централен“ на община Пловдив обявява началото на конкурса „Люсиен

...
Район „Централен“ на община Пловдив обявява началото на конкурса „Люсиен
Коментари Харесай

Майстори на квартални градинки се борят за наградите Шевала...

Район „ Централен “ на община Пловдив афишира началото на състезанието „ Люсиен Шевалас “ за осъществен план с принос към екологията и запазване на зелената система.

За разлика от предходната година, когато премиите бяха раздадени през август, този път събитието ще е в деня, в който се навършват 100 години от кончината на Шевалас – 22 октомври 2021 година

Церемонията ще е пред паметника му в Цар-Симеоновата градина.

Конкурсът се организира за втора поредна година, откакто през 2020 година бе съживен във връзка 180 година от рождението на Зеления пловдивски цар.

Преди 143 години той сътвори първата пловдивска социална градина.

Наградата съставлява бронзова статуя, направена от скулптора Цвятко Сиромашки, и изобразява Шевалас, обкръжен от цветя.

Призът ще се връчва в две категории – за компании, които са създатели на осъществен план за паркоустройство в Пловдив, и за жители, които по своя самодейност са облагородили зелените площи към домовете си.

Той е под егидата на заместник-кмета по просвета, археология и туризъм Пламен Панов и кмета на „ Централен “ Георги Стаменов.

Всеки претендент може да съобщи присъединяване с една благоустроена територия. Необходими са до 5 фотоси и точeн адрес или местоположение на зеленото пространство.

Фотосите би трябвало да демонстрират степента на комплектност на обекта и настоящото му положение.

Задължително изискване е концепцията за благоустрояване да бъде естетично издържана. На терените би трябвало да се употребява многогодишна растителност.

Материалите за присъединяване да се изпратят на електронната поща на регион „ Централен “ или да бъдат входирани в деловодството на администрацията в период до 17 септември.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР