"Райънеър" ще увеличи броя на пряко наетите пилоти и ще

...
"Райънеър" ще увеличи броя на пряко наетите пилоти и ще
Коментари Харесай

"Райънеър" увеличава броя на пилотите

"Райънеър " ще усили броя на директно наетите водачи и ще назначи още личен състав по силата на нова стратегия за възстановяване на мениджмънта, съобщи Ройтерс.

През септември превозвачът анулира 20 000 полета за интервала до края на март следващата година, потвърждавайки, че поради проблеми с графиците за отпуски и наряди не са останали задоволително водачи разполагаем, с цел да се лети без огромни закъснения. Раздадени бяха обезщетения, откакто 700 000 клиенти бяха наранени от анулирането на полетите.

Райънеър, най-голямата по брой на пасажерите самолетна компания в Европа, даде обещание на летците да усъвършенства заплащането и изискванията на труд. До петък близо 20 от 86 центрове на компанията са дали своят вот в поддръжка на договорката за заплатите. Редица обекти, в това число най-големия център на лондонското летище "Станстед ", обаче са отхвърлили офертата на работодателя. Някои водачи употребяват септемврийските проблеми, с цел да оказват напън за още по-добри условия и основаване на общоевропейски внушителен орган, защото самолетната компания не признава синдикатите.

Според новата управническа стратегия през ноември ще бъдат препоръчани контракти на 180 втори водачи, а през декември - на още 300. Компанията показва също, че тази година е наела 1040 нови водачи, като новоназначените са получили по-добро заплащане. Очаква се до март да бъдат наети още 400.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР