Райън Постън, адвокат от Форт Мичъл, роден в Кентъки, получава

...
Райън Постън, адвокат от Форт Мичъл, роден в Кентъки, получава
Коментари Харесай

Как Райън Постън бе убит от гениалната си приятелка

Райън Постън, юрист от Форт Мичъл, роден в Кентъки, получава тапия по право от университета в Северен Кентъки в Хайланд Хайтс, Кентъки. Но градът на неговата алма матер също ще бъде и мястото, където той ще почине от ръцете на Шайна Хюбърс, неговата другарка.

Убийството е осъществено на 12 октомври 2012 година, а Хюбърс е упрекната през декември същата година, само че не е пуснат под гаранция и няма да бъде наказана за закононарушението до края на април 2015 година В интервала след гибелта на Постън, неговото ликвидиране и процесът получават национално медийно внимание. Първоначално Хюбърс ще претендира за самоотбрана, само че в последна сметка ще бъде наказана на 40 години затвор – частично с помощта на странното й държание пред полицията.

Това е историята на убийството на Райън Постън.

Адвокат Райън Постън наподобява добър човек – наследник, внук, по-голям брат и правист, който оказва помощ на хора с лимитирани запаси. Неговият дядо, Джеймс Постън старши, е бил юрист в продължение на 54 години, а чичото на Постън, Джеймс Постън младши, също практикува право.

В по-младите си години образованието на Райън му разрешава да види доста нови места – по време на гимназията има привилегията да учи във Филипините и Швейцария, надлежно в Международното учебно заведение Манила и Международното учебно заведение в Женева.

Той приключва бакалавърската си степен в университета в Индиана, където записва тройна компетентност по политически науки, история и география. След като изкарва и докторската си степен по право от Правния лицей Салмън Чейс в Постън, стартира да работи като юрист в Синсинати, Охайо.

През 2011 година, към този момент одобрен юрист на 28 години, се среща с бъдещата си другарка Шайна Хюбърс във Фейсбук. Хюбърс, която по това време е на 19 години, е другар с доведения братовчед на Постън.

Адвокатът в синхрон с типичния изкусен метод в интернет първо „ лайква “ фотосите по бикини на Хюбърс и по-късно стартира диалог с нея. Когато в последна сметка се срещат, момичето следва Психология в университета в Кентъки.

Двойката излиза година и половина и от самото начало Шайна демонстрира фикс идея по Постън, която на моменти стига притеснителни размери, съгласно неговите другари и семейство. Съобщава се, че тя рутинно посещава жилището му без предизвестие и му изпраща сред 12 и 100 известия на ден…

Подобно на Постън, Хюбърс е даровита студентка, която приема образованието си съществено. Тя приключва университета в Кентъки с отличие единствено за 3 години и бързо се реалокира да следва магистърската си степен, а нейните другари и съученици считат интелекта й за талантлив.

Много от околните другари на Постън настояват, че е желал да скъса с нея, само че не е могъл. „ Той беше прекомерно благ. Не искаше да нарани възприятията й “, споделя приятелят му Том Авадала.

Друг човек от неговото обграждане, Мат Херен, споделя същите изказванията в диалог с CBS News като назовава Постън „ вида човек, който желаете в живота си “. Подобни изказвания ще заемат съществена част в делото за убийството.

Но Ники Карнс, съседка на покойника, твърди, че той е бил нападателен по време на връзката им и постоянно е засрамвал тежестта и външния тип на Хюбърс. Карнс споделя, че момичето е правило отговорностите на Постън – в това число да пране и да се грижи за домашните му любимци.

В разкритите sms-и и известия се вижда, че Постън споделя на доближените си, че приятелката му го тревожи, като изяснява на собствен другар, че тя „ съвсем го плаши “. В отговор те споделят същите отзиви и спомагателни известия демонстрират към този момент, че Хюбърс в действителност си е представяла по какъв начин прострелва Постън един път, когато двойката посещава стрелбище.

В дните преди убийството му Постън стартира да показва мощно неодобрение от връзката. Нещата обаче не се трансформират доста – до нощта, когато Хюбърс дърпа спусъка.

Причината за гибелта на Райън Постън са 6 поредни изстрела. Съобщава се, че в нощта на гибелта си той е имал среща с Одри Болте, Мис Охайо Съединени американски щати за 2012 година Той обаче по този начин и няма да отиде на срещата, защото Хюбърс се появява на вратата му – и ще стане последният човек, който в миналото е виждал.

След като стреля 6 пъти в приятеля си, момичето единствено набра 911. В полицейския сектор Хюбърс наподобява раздразнителна и мъчно съумява да резервира безмълвие макар че показва предпочитание да го направи. В хода на разпита с многословието си Хюбърс показва картинка, който се отклонява от тази, която изначално споделя на операторите на 911.

Разказът й бързо става неразбираем, като в един миг твърди, че е изтръгнала револвера от ръката на Постън, а в идващия – че е взела огнестрелното оръжие от масата. Малко по-късно тя стартира да танцува из стаята, пее „ Amazing Grace “ и приказва по какъв начин една присъда за ликвидиране ще й затрудни намирането на брачен партньор, съгласно CBS News. И всички тези прояви са уловени от камерата в стаята за разпит.

По време на процеса Хюбърс поддържа изказванията за самоотбрана и предлага обстоен роман за връзката си с Постън от нейна позиция. Прокурорите упорстват, че е умъртвила Постън, тъй като той е бил твърдо решен да приключи връзката им.

Междувременно отбраната показва текстови известия, написани от Постън, от рода на: „ Няма нищо, което да желая повече от това просто да изгоря проклетата земя и да оставя целия този град в купчина отломки. “ Приятелят на Постън, Али Вагнер, твърди, че той е имал прочувствени проблеми по това време, за които е почнал да взима Adderall и Xanax.

Притежаваното от Постън оръжие е под въпрос след трагичното събитие. Хюбърс твърди, че той не вижда проблем да стреля с огнестрелните си оръжия на закрито, а по-късно ще се удостовери, че в жилището му е имало книга с дупки, наподобяващ тези от патрони. Момичето споделя, че е стрелял по книгата, само че приятелите на Постън настояват, че той е виновен притежател на оръжие.

Въпреки че е наказана през 2015 година след единствено пет часа разискване на правосъдните заседатели, през 2016 година присъдата на Хюбърс е анулирана, тъй като се оказва, че един от правосъдните заседатели в първичния развой е бил наказан нарушител, съгласно ABC News. По време на този втори развой Кейти Картър, една от сестрите на Постън, застава на свидетелската пейка, откъдето декларира, че без Райън в фамилията „ постоянно ще има стол, който ще бъде празен… Той в никакъв случай няма да може да има всички неща, които заслужаваше в живота си. “

След гибелта на Райън приятелят и негов противник в шаха, юристът Кен Хоули, има проблеми с храносмилането на обстановката. Между двамата юристи шахматните партии могат да лишават в някои случаи дни, преди да приключат… Няколко години по-късно Хоули споделя пред CBS News, че не е съумял да почисти дъската, на която двамата са играли последно, и вместо това я е транспортирал до офиса си. През годините, минали след гибелта му, тя остава непроменена. Хоули дефинира жеста си като метафора за един недовършен живот.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР