Равноотдалечен от партиите кабинет от експерти обеща номинираният от президента

...
Равноотдалечен от партиите кабинет от експерти обеща номинираният от президента
Коментари Харесай

Главчев обеща кабинет от експерти

Равноотдалечен от партиите кабинет от специалисти даде обещание номинираният от президента Румен Радев началник на Сметната Палата Димитър Главчев при приемането на номинацията през днешния ден в 14 часа.

Той е бил единственият от поканените от президента 10 събеседници с право да станат служебни министър председатели съгласно прекомерно противоречивите промени в Конституцията, признати по предложение на ПП-ДБ, който се съгласил е да поеме тежкия ангажимент да стане длъжностен министър-председател.

Президентът го прикани да извърши мандата до 7 дни и даде обещание да не се намесва по никакъв метод в съставянето на държавно управление.

Ето какво сподели Димитър Главчев, който има 6 мандата като народен представител и близо година като ръководител на парламент:

„ Знаем с вас, господин президент, че това е мъчно решение и за двама ни. Но каква беше алтернативата, защото останах финален, който можеше да осъществя процедурата, която е разказана в Конституцията? Беше да се хвърли страната в конституционна рецесия с неразбираеми последствия. С отговорност подобавам към написаното в Конституцията и ще го извърша по този начин, както е написана. Ще ви показва състав на държавно управление, равноотдалечено от всички политически сили; състав от специалисти, неопетнени, некорумпирани и с положително име в обществото. Аз съм сигурен, че има и във ведомствата, и в министерствата такива хора. Ще направя по този начин, че да не се срамувайте при подписването на указа. Напълно съм наясно, че главната функционалност на служебното държавно управление е организирането на почтени избори, само че главната функционалност на всяко ръководство е да усъвършенства живота на жителите. Ще продължа да одобрявам евроатлантическия път на България, защото този път е определен от дълго време. При представянето на кабинета ще показва претендентите и на политическите сили, с цел да се убедят и те. Струва си тук да напомня, че преди 8 месеца станах ръководител на Сметната палата, където деполитизацията е безусловно наложителна. Който желае и от медии, и елементарни жители, могат да отидат и да попитат в Сметната палата всеки, който работи там, дали съм показал някакво користолюбие през тези 8 месеца. Смятам да не преставам в същия дух “. 
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР