Равнището на държавния дълг не се е увеличило, въпреки взетите

...
Равнището на държавния дълг не се е увеличило, въпреки взетите
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Приемането на еврото е национална цел, важно е да не расте бюджетният дефицит

Равнището на държавния дълг не се е нараснало, макар взетите заеми, защото е имало огромно заплащане по този дълг и част от заемите са отишли за неговото по неговото погасяване. Това съобщи пред Българска национална телевизия икономистът Мартин Димитров, народен представител от Демократична България.

Той е безапелационен, че няма риск за финансовата непоклатимост на страната. Според него е няма съображение да се приказва за хиперинфлация и сходни квалификации са дълбока неточност.

Димитров уточни, че приемането на еврото би трябвало да бъде национална цел и че няма никакви учредения за терзания, той като няма случай икономическото състояние на страна от еврозоната да се е влошило след приемането й. Дой разясни, че в случай че приемането на еврото има някакво въздействие върху инфлацията, то е в границите на няколко промила.

По думите му, датата 1 януари 2024 година не би трябвало да се фетишизира - значима е не толкоз самата дата, колкото неотклонното придвижване на България към еврозоната. Депутатът акцентира също, че е значимо да не се усилва бюджетният недостиг.

От Демократична България са на мнение, че въвеждането на нулев Данък добавена стойност за хляба няма да има добър резултат.

„ Не е късно да се откажем от тази мярка “, уточни Димитров.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР