Ръцете са една от първите части на тялото, които показват

...
Ръцете са една от първите части на тялото, които показват
Коментари Харесай

Шест важни неща, които ръцете разкриват за здравето ви

Ръцете са една от първите елементи на тялото, които демонстрират признаци на стареене. Но те също могат да посочат и някои здравословни проблеми. Лекарите споделят, че положението на вашите ръце може да бъде резултат от промени, които се случват другаде във вашето тяло.

Червени длани

Лекарите изясняват, че алените длани (или палмарният еритем) могат да бъдат симптом на чернодробни проблеми, изключително в случай че сте на възраст над 50 години. Обикновено зачервяването се намира във външната част на дланта. Възможната причина е смяна в хормоналния баланс, който предизвиква разширение на кръвоносните съдове. Ревматоидният артрит също може да бъде причина за зачервяване на дланите.

Ако сте забелязали тези признаци, потърсете медицински съвет, с цел да разберете същинската причина за това. Опитайте се да преминете към здравословна диета и да намалите приема на алкохол.

Потни длани

Има няколко вероятни аргументи за потните длани:

прекалено изпотяване

стрес

свръхактивна щитовидна жлеза

В случай на хиперхидроза, която е прекалено изпотяване, можете да опитате мощни антиперспиранти.

Опитайте се да ограничите приема на алкохол и се научете да контролирате равнището на стрес (медитацията е вариант).

Загуба на сензитивност и изтръпване

Понякога се разсънваме с чувството, че сме изгубили сензитивност в избрани елементи от тялото си, а когато се раздвижим, стартира да изтръпва. Обикновено това е разследване на прилепяне на сензорния нерв и би трябвало да отмине бързо.

В някои случаи тези признаци в ръцете могат да бъдат симптом за по-сериозен проблем като цервикална остеохондроза, синдром на карпалния тунел, венозна тромбоза на крайниците, пострадване на брахиален плексус, анемия или диабет. Ако постоянно изпитвате загуба на сензитивност в ръцете си без явна причина, се консултирайте с доктор.

Сухи ръце

Най-честите аргументи за сухата кожа на ръцете са дехидратацията и дефицитът на естроген, които вървят ръка за ръка с менопаузата. За да избегнете дехидратация, пийте задоволително вода и използвайте овлажняващи кремове за ръце. В храната си включете мазни риби, семена и ядки. Посетете своя доктор за хормонална терапия, която ще ви помогне да контролирате равнищата на естроген.

Треперещи ръце

Известно е, че треперещите ръце могат да бъдат знак за съществени здравословни проблеми като заболяването на Паркинсон. Ако имате съществено безпокойствие, потърсете здравна помощ. Междувременно ограничавайте приема на кафе и алкохол, тъй като те също могат да причинят треперещи ръце. Други вероятни аргументи са тревогата и огромният стрес.

Чупливи нокти

Чупливите или напукани нокти могат да бъдат признак на дефицит на цинк. Цинкът е в действителност значим за нашето здраве, предизвиква заздравяването на раните, оказва помощ на клетките да се разделят и укрепва имунната система. Добавете към диетата си богати на цинк храни като овес, ядки и месо. Лекарите също предлагат да се приема цинк като добавка, в случай че равнището му е ниско в тялото ви.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР