Ръцете на Мила Йовович не са оставали без работа през

...
Ръцете на Мила Йовович не са оставали без работа през
Коментари Харесай

Мила Йовович: Дали са ме ухажвали по-възрастни мъже? Разбира се! 


Ръцете на Мила Йовович не са оставали без работа през годините. Откъсвали са глави на зомбита, чупили са вратовете на кучета-мутанти, употребявали са мечове, мачете, револвери на огромния екран, до момента в който в същото време в реклами на козметични акции са показвали по какъв начин да си нанасяме отмерено новата компактна пудра.

В кариерата си на модел и актриса Йовович демонстрира, че няма преграда или предрешение за красивите дами, което не може да прескочи, и без значение, че е била обект на сластните мъжки стремежи още от дете, в никакъв случай не би се определила като жертва на събитията в живота си.

Звездата на украинката изгрява рано – единствено на 11 години е, когато е видяна от фотографа Ричард Аведон. Година след първите ѝ фотоси Мила се появява на корицата на списание Mademoiselle, на 15 година дефилира за Versace, а през 2004 година е оповестена за най-скъпоплатения модел в света.

Сериозен триумф по западните стандарти за момиче, което към момента не е навършило 20 година, само че огромната промяна в живота ѝ идва след срещата с френския режисьор Люк Бесон.

През 1997 година режисьорът има концепция за научно-фантастичен филм, озаглавен „Петият елемент“, има и звезда за основната роля – Брус Уилис, който на процедура му подсигурил касов триумф, разполагал е и с безграничен бюджет от студиото Columbia Pictures.

Това, което му е липсвало в оня миг, е актриса за поддържаща роля на 16-годишната Лийлу.

На прослушването за тази роля се явяват близо 8000 актриси, които четат репликите си дружно с Брус Уилис. Първоначално Бесон се стопира на 2300 от тях, а в последна сметка дава ролята на Йовович.

„Мила притежаваше това лъчение, с помощта на което човек наподобява все едно идва от бъдещето“, споделя французинът за нея, а тя дава отговор с не по-малко ласкави похвали за кино лентата му, който я води на холивудската сцена.
Снимка: БГНЕС

„Петият елемент“ беше изменящо живота ми прекарване и като човек, и като актриса. Подготовката за тази роля е нещо, което ще остане с мен до края на живота ми. Този филм ми отвори вратата за „Заразно зло“ и любовта към бойните изкуства“, споделя актрисата за W Magazine.

Отношенията ѝ с Люк Бесон обаче не се изчерпват единствено със фотосите за кино лентата. Година след премиерата му в Кан, двамата придвижват химията си от снимачната площадка у дома – заживяват дружно и подписват брак.

Тогава режисьорът е на 39 година, а Мила – на 22 година, само че разликата във възрастта им се трансформира в тематика за мнения доста след брака и развода им.

През 2008 година Бесон е упрекнат в обезчестяване и систематичен тормоз над актриси, а когато разказът им се появяват в медиите, погледите се обръщат обратно към много по-младата му някогашна брачна половинка.

И до момента Йовович отхвърля да подвига завесата на 2-годишната си връзка с режисьора и в мненията към неговата работа е безапелационна единствено за две неща – в никакъв случай не е била унизена от мъж и в никакъв случай не е гледала на себе си като на жертва.

„Заставам зад жертвите на #MeToo и ще го поддържам до края на живота си. Но те не са част от моята история. Никога не съм била полово насилвана, в никакъв случай не съм била удряна. Дали са ме ухажвали по-възрастни мъже? Разбира се! Дали съм избирала някои от тях за компания? От време на време. Но усещам ли се жертва? Не. Наслаждавах се на живота си през цялото време“, непоколебима е Мила.

В професионалния ѝ път на актриса Бесон и „Петият елемент“ са единствено една глава. В реалност единствено подгряват за поредицата „Заразно зло“, която се трансформира във визитна картичка за Йовович и я води към втория ѝ брак, още веднъж с режисьор на филм, по който работи – Пол У. С. Андерсън.

„Приех работата като на смешка. Казах си: „Разбира се, че ще играя екшън героиня. Ще бъде готино, тъй като брат ми обича видеоиграта“. А то взе, че се трансформира в непрекъсната работа“, споделя тя пред английския „Гардиън“.

През последните 16 години от съдействието ѝ с Андерсън се родиха 6 кино лентата „Заразно зло“ и три деца. Образът на основната героиня от поредицата – Алис, я преследва на всяка крачка в развлекателната промишленост, до такава степен, че и децата ѝ да го виждат и да пожелаят да гледат кино лентата, а тя да им откаже.

За Йовович детската им душeвност е прекомерно нежна, с цел да я гледат в жестоките подиуми, които нормално играе – като последния ѝ план Monster Hunter.

На 45 година тя продължава да е енергична и стегната като за екшън филм и съгласно нея това се дължи на упоритостта и дисциплината, наложени ѝ още от дете пред обективите на стилните фотографи.

„Никога не съм била като Дакота Фанинг. Не съм от хората, родени с гений. Аз бях от тези досадни деца, които непрестанно задават въпроси. Определено трябваше да работя, с цел да не изчезна от промишлеността. Имаше доста хора с натурален гений, които бяха погълнати от алкохола и опиатите. Трябваше да се боря с дисциплинираност и твърдоглав труд, с цел да не стана една от тях“, споделя Мила, представена от webcafe.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР