Ръцете ми все още треперят, каза бивш руски учен, който

...
Ръцете ми все още треперят, каза бивш руски учен, който
Коментари Харесай

Създател на "Новичок": Още ми треперят ръцете

Ръцете ми към момента треперят, сподели някогашен съветски академик, който твърди, че е взел участие в създаването на нервно паралитичното вещество "Новичок " (Новак) пред Скайнюз.

Химикът, именуван Владимир Углев, съобщи, че той персонално е работил в засекретена лаборатория, в която е бил синтезиран токсинът. "Аз на два пъти бях подложен на въздействието на "Новичок " и към момента ми треперят ръцете ", уточни още мъжът. Събеседникът на английската медия не описа по кое време тъкмо е работил в лабораторията, само че уточни, че през 1993 година се е пенсионирал.

Бившият полковник от съветското Главно разследващо ръководство (ГРУ) Сергей Скрипал и щерка му Юлия Скрипал към момента са в безсъзнание откакто бяха открити в югозападния британски град Солсбъри на 4 март 2018 година Анализът сочи, че повода за тяхното сериозно положение е "Новичок ". Лондон твърди, че токсинът е бил изработен в Съветския съюз. Москва и в този момент отхвърля да има нещо общо с токсина.

Случаят Скрипал утежни връзките сред Англия и Русия, и Лондон изгони 23-ма дипломати на Москва от Обединеното кралство. Британският в. Гардиън написа през днешния ден, че шест членки на Европейския съюз считат да последват образеца на Лондон. Това са Литва, Латвия, Естония, Полша, Франция и Чехия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР