Ръстът на цените на автомобилите в Русия, започнал през август

...
Ръстът на цените на автомобилите в Русия, започнал през август
Коментари Харесай

В Русия през август и септември цените на автомобилите скочиха с още 20%

Ръстът на цените на колите в Русия, почнал през август заради отслабването на рублата и увеличението на таксата за преработване, продължава и през септември, оповестява „ Комерсант “, базирайки се на интервюирани дилъри.

През миналия месец и половина в Русия колите нарастнаха доста осезаемо: в някои случаи повишаването доближава 20%. В същото време дилърите настояват, че към този момент задържат цените, както и че резервират стратегиите за отстъпки.

„ През септември и октомври ще има спомагателни стъпки за смяна на цената на колите. Вносителите ще възстановят новите разноски, само че ще го създадат по подобен метод, че въздействието върху продажбите и рентабилността да бъде минимум сензитивно “, съобщи Андрей Олховски, общоприет шеф на дилъра Автодом, който добави, че таксата за преработване „ към този момент е приложена към ценообразуването, само че това не значи, че вносителите неотложно са я присъединили в допълнение в цената “.

Николай Иванов, шеф на „ Ролф Юг “ и „ Ролф Вешки “, съобщи, че чака цените да се покачат в границите на 2-4% за публично доставените в Русия коли и с още 9-12% за колите, импортирани посредством успореден импорт. Най-много са поскъпнали моделите с мотори над 3 литра и с в началото висока валутна цена.

Николай Иванов счита, че „ сегашната цена не е възстановила разликата във валутния курс, както и новата ставка на таксата за преработване “ и затова „ нарастването на цените ще продължи„.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР