Ръстът на производството на петрол от страни, които не са

...
Ръстът на производството на петрол от страни, които не са
Коментари Харесай

ОПЕК запази непроменена прогнозата си за ръста на петролния добив


Ръстът на производството на нефт от страни, които не са членки на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК), ще доближи 1,5 милиона барела дневно до междинен дневен рандеман от 67,2 милиона барела. Това планува ОПЕК в оповестения си през днешния ден януарски отчет по отношение на международното търсене и предложение на черно злато.

Основните мотори на растежа в предлагането на нефт се чака да бъдат Съединени американски щати, Норвегия, Бразилия, Канада, Казахстан и Корпоративна Република Гвиана, до момента в който спад на добива се предвижда за Русия и Мексико.

Въпреки това се резервират несигурната обстановка, обвързвана с развиването на геополитическата конюнктура, както и упованията за рандеман на шистов газ в Съединени американски щати през 2023 година.

През 2022 година снабдяването с нефт от страни, които не са част от ОПЕК, се чака да нарасне с 1,9 милиона барела нефт дневно, до приблизително 65,6 милиона барела нефт дневно.

Ревизираните нагоре данни за петролния рандеман в Русия и някои страни от Северна и Южна Америка, членки на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), бяха значително обезщетени от низходящи корекции на добива в някои европейски страни, също членки на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, както и такива от Азиатско-тихоокеанския район, написа още в отчета на ОПЕК.

Като цяло се чака производството на черно злато от страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз да нарасне с 1,6 милиона барела дневно, до момента в който добивът от страни отвън Организацията за икономическо сътрудничество и раз се планува да намалее - с 0,2 милиона барела дневно.

Същевременно генералният секретар на ОПЕК Хайтам ал Гайс съобщи през днешния ден в изявление за телевизия " Скай нюз - Арабия ", че чака китайският вкус за нефт да увеличи търсенето с 500 000 барела дневно, откакто Пекин смекчи ограничавания та си против разпространяването на КОВИД-19.  

Търсенето от страна на Индия и Китай може да компенсира свиването на потреблението, предстоящо в развитите стопански системи, добави той по време на диалог, извършен в коридорите на Световния стопански конгрес в Давос.

Ал Гайс сподели още, че към момента е рано да се оцени въздействието на западните наказания върху доставките на съветски нефт, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР