Ръст в подадените заявления за енергийни помощи тази година. Това

...
Ръст в подадените заявления за енергийни помощи тази година. Това
Коментари Харесай

Топлото през зимата: Ръст в подадените заявления за енергийни помощи


Ръст в подадените заявки за енергийни помощи тази година. Това излиза наяве от данни на организация Социално подкрепяне, които екипът ни изиска.

При близо 344 хиляди заявки през предишния отоплителен сезон - досега броят им е над 360 хиляди.

Срокът за подаването е до 31 октомври. Сумата се изплаща от ноември до март и е в размер на малко над 620 лв. за целия интервал.

За зимата Вержиния Цветанова е поръчала 5 кубика дърва. Казва, че цената им е скочила фрапантно.

„ Предпочитам да се грея на дърва., въпреки и скъпо, тъй като съм на село и в кухнята имам печка на дърва, грея си вода за пране, за готвене “, споделя дамата.

Снимка: Редакторски екип


Хората, които се топлят на дърва или на пелети, са измежду най-нуждаещите се от отплата, заложена в бюджета, споделя омбудсманът.

„ Миналия сезон те не получиха никакви обезщетения, а ние виждаме, че фрапантно са нарастнали цените и на дървата, и на пелетите “, изясни Диана Ковачева.

Снимка: Редакторски екип


Най-изгодно тази зима ще е отоплението на ток, пресмятат експертите.

„ Както при тока има избран таван, апропо и за бизнеса - по този начин би трябвало да има и останалите горива. Трябва да се таргетират в действителност енергийно бедните - да не бъде мярка на калпак, както е сега “, акцентира енергийният специалист Руслан Стефанов.

От Министерството на енергетиката през днешния ден не дадоха отговор дали се разискват нови механизми за балансиране на цените.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР