Ръст с около 10 процента на заплатите очакват догодина президентът

...
Ръст с около 10 процента на заплатите очакват догодина президентът
Коментари Харесай

Бизнесът и синдикатите единни: Промяната в заплащането на болничните не е приемливо

Ръст с към 10 % на заплатите чакат следващата година президентът на КТ ”Подкрепа ” Димитър Манолов и ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев. " Според нас заплатите ще раста със същото движение и идната година. Ние организирахме анкета измежду членовете си. Над 70% споделят, че ще се усилват възнагражденията. 3-4% от допитаните споделят, че ще ги понижат. Според нас процентът ще бъде непосредствен до двуцифрено число - от порядъка сред 8-11% ще продължат да порастват заплатите ", сподели Васил Велев, ръководител на АИКБ в студиото на Българска национална телевизия.

Това мнение споделя и Димитър Манолов, ръководител на КТ " Подкрепа ". От АИКБ и КТ " Подкрепят " обаче са срещу намаляването на заплащането на първите три дни болнични от 70 на 50%.

" Това няма да реши казуса с подправените болнични. Въпросът с подправените болнични няма да станат с финансови принадлежности. Искат се организационни ограничения. По различен метод няма да стане ", сподели Димитър Манолов.

Според Васил Велев би трябвало да се възвърне това, което беше преди рецесията. Работодателите да заплащат първите три дни и не 70%, а 80%, колкото са от 4-ия нататък. И Национален осигурителен институт да се вземе в ръце, в случай че няма задоволително добра контролна система да я вкара.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР