Рано тази сутрин в Кипър започва осемчасова стачка, която ще

...
Рано тази сутрин в Кипър започва осемчасова стачка, която ще
Коментари Харесай

В Кипър стачкуват медиците от държавните болници

Рано тази заран в Кипър стартира осемчасова стачка, която ще сковава всички държавни лечебни заведения, съобщи БНР.

Целият медицински личен състав ще стачкува пред лечебните заведения, които ще одобряват единствено незабавни пациенти. Финансовата жизненост и стабилността на здравноосигурителната система е един от главните цели за държавното управление.

До стачката се стигна, откакто Държавната организация за здравни услуги, която ръководи 9-те държавни лечебни заведения в страната, и 6-те синдиката в тях, не се схванаха за сключването на групов трудов контракт.

Преговорите за него се водят от юли, последният опит бе изработен с изключителна среща на двете страни във вторник следобяд. Синдикатите, които съставляват повече от 5000 работещи в публичното опазване на здравето, упорстват за групов трудов контракт по сходство на настоящите в по-широкия обществен бранш. Те желаят повишение на заплатите, както и наемане на спомагателен непрекъснат медицински и различен личен състав.

Ръководството на Държавната организация за здравни услуги обвързва контракта с финансовия й потенциал и предлага нарастване на заплатите според от постигането на задачите пред лечебните заведения.

Президентът Никос Христодулидис организира редица срещи, дружно с министрите на опазването на здравето и на финансите, на които бе разискван обстоен проект и графици за увеличение на приходите и понижаване на оперативните разноски на държавната здравна организация.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР