Рано тази сутрин в 04:36 ч. българско време от космодрума

...
Рано тази сутрин в 04:36 ч. българско време от космодрума
Коментари Харесай

УСПЕХ! Първият кораб Союз-МС с трима души излетя!

Рано тази заран в 04:36 ч. българско време от космодрума Байконур сполучливо излетя ракетата “Союз-ФГ ” с първия транспортен галактически транспортен съд от новата серия “Союз-МС ”. На борда на кораба пътуват космонавт на Роскосмос Анатолий Иванишин, астронавт на Япония Такуя Ониши и астронавт на НАСА Кейтлийн Рубинс.

Тъй като това е нов пилотиран транспортен съд, той няма да лети на експресен шестчасов полет към “Международната галактическа станция ”. Не, тримата пътешественици ще би трябвало да изтърпят цели два дни на него, тествайки другите му нови системи, преди да се скачат с модула “Рассвет ” на 9-ти юли.

Космонавтът Анатолий Иванишин е признат да учи в Иркутския университет през 1987 година след несполучлив първи опит да се запише в Черниговското военно-авиационно учебно заведение. След една година в Иркутския университет, той прави втори опит да следва в Черниговското учебно заведение – този път сполучлив. През 1991 година приключва със златен орден. През 90-те години Иванишин лети със самолети “МиГ-29 ” и “Су-27 ”. В рамките на летателната си кариера записва 507 часа и има 180 парашутни скока. През 2003 година е записан в космонавтския отряд и приключва чудесно тестванията през 2005 година. За пръв път лети към “Международната галактическа станция ” на борда на кораба “Союз ТМА-22 ” през 2011 година.

Такуя Ониши приключва бакалавър в региона на инженерните науки през 1998 в Университета в Токио. През 1998 година се причислява към японските авиолинии Ол Нипон Еърлайнс, където е сътрудник по чекирането и оказва помощ на хора с увреждания. По-късно в Калифорния той минава главен летателен курс, а по-късно в Токио минава курс за напреднали. От 2003 година е водач на Боинг 767. През февруари 2009 година е определен за кандидат-астронавт от Японската галактическа организация. До този миг не е летял в космоса – т.е. днешият галактически полет е първи за него.

Кейтлийн Рубинс приключва бакалавърска степен в региона на молекулярната биология в Университета в Каролина и докторска степен в региона на онкологичните науки в Станфордския университет. Избрана е за кандидат-астронавт през 2009 година. И за нея, както и за Ониши, това е първи полет в космоса.

Рубинс, Иванишин и Ониши ще се причислят към в този момент живеещите на “Международната галактическа станция ” Джефри Уилиамс, Олег Скрипочка и Алексей Овчинин. Шестимата ще работят като част от “Експедиция 48 ”. В рамките на идващите четири месеца ще би трябвало да бъдат извършени над 250 опита в региона на биологичните науки, науките за Земята, физичните науки и други

В рамките на престоя на Рубинс, Иванишин и Ониши, на “Международната галактическа станция ” се чака да бъде конфигуриран нов адаптер за съединяване, който ще разреши идването на новите комерсиални галактически кораби на Съединени американски щати.

За повече информация по отношение на “Союз-МС ” и пътуващите на него: Роскосмос, НАСА

Статия на български език за това по какъв начин корабите “Союз ” се промениха през годините има на страниците на КОСМОС БГ.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР