Рано тази сутрин почина обичаният плевенски актьор Христо Домусчиев -

...
Рано тази сутрин почина обичаният плевенски актьор Христо Домусчиев -
Коментари Харесай

Почина обичаният плевенски актьор Бебо Домусчиев

Рано тази заран умря обичаният плевенски артист Христо Домусчиев - Бебо. В продължение на 40 години той изигра десетки функции на сцената на Драматично-кукления спектакъл „ Иван Радоев “. Зрителите го познават и от негови функции в игралното кино.

Бебо Домусчиев е един от най обичаните артисти на Плевен. Започва да играе на сцената от 12-годишен до последната си основна роля през 2017 година в постановката на " Балада за Гьорг Хених " по Виктор Пасков. Представлението е отдадено на 75-годишнината на артиста. Неговият живот е театърът. Огромният му гений е заплатен с любовта на феновете. За " Хоризонт ", в последното си изявление, той сподели:
" Не обичам да играя функции, които са на героите и по тази причина постоянно са ми давали да играя функциите на подлите боляри. Аз имах опция да бъда в София, само че останах в Плевен. Да бъдеш тука над 40 години единствено в един и същи спектакъл значи, че имам огромно самообладание и много огромна храброст. Слава на Господа, не се отнася зле с мене. Не мога да не бъда удовлетворен ".
Поклонението ще се състои на четвърти октомври от 12 часа в църквата " Свети Николай ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР