Рано тази сутрин е починала д-р Петранка Лишковска, началник на

...
Рано тази сутрин е починала д-р Петранка Лишковска, началник на
Коментари Харесай

Лекарка от Враца и баща й издъхнаха един след друг от Covid-19

Рано тази заран е умряла доктор Петранка Лишковска, шеф на отделението по Химиотерапия в Комплексен онкологичен център - Враца, оповестиха от лечебното заведение.
54-годишната лекарка, която беше покосена от COVID-19, е издъхнала в столична клиника, където е била настанена поради влошеното й положение. Трагедията в фамилията на лекарката е двойна, тъй като през предходната нощ в профилираната белодробна болница във Враца е умрял и нейният татко, който също е бил инфектиран с ковид.

Д-р Лишковска е дълготраен и умел експерт по " Медицинска Онкология ". Тя беше ръководител на клинична онкологична комисия по химиотерапия към КОЦ-Враца, осъществяваше диспансерни прегледи на пациенти с онкологични болести от трите области - Видин, Враца, Монтана и от цялата страна.

Екипът на КОЦ-Враца показва своите дълбоки съболезнования и горест от загубата на своя сътрудник и добър експерт в региона на здравната онкология, пишат от лечебното заведение.

Още 18 души от личния състав на Онкологичния център са с позитивни проби - трима лекари, 13 медицински сестри и две санитарки. Стана ясно, че доктор Лишковска е била в отпуск, само че преди да бъде настанена в болница, се е видяла с част от сътрудниците си, заяви bTV. Медицинска сестра пък е траяла да върви на работа, макар че брачният партньор й е бил с позитивен тест. Няма инфектирани пациенти.

110 са пациентите на стационар, а останалите са пуснати за домашно лекуване. Предприети са ограничения за стерилизация. От управлението на онкоцентъра твърдят че до една-две седмици обстановката ще бъде овладяна.

Според данните на Националната осведомителна система доказаните случаи измежду медицинския личен състав са 1483 - с 43 повече от през вчерашния ден. За последните 24 часа има 914 новозаразени, а 15 души изгубиха живота си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР