Рано тази сутрин бе подпален Културният център "Иван Михайлов" в

...
Рано тази сутрин бе подпален Културният център "Иван Михайлов" в
Коментари Харесай

Подпалиха българския център Иван Михайлов в Битоля

Рано тази заран бе запален Културният център "Иван Михайлов " в град Битоля, в районен съд Македония, съобщи организация БГНЕС.

" Очакваме всички способени институции в най-кратки периоди

да разкрият причинителите на този вандалски акт ", оповестиха за БГНЕС от Културния център "Иван Михайлов ". Те чакат "виновниците да понесат цялата отговорност за случилото се ".
 Културният център
БГНЕС напомня, че след формалното разкриване на Културния център преди два месеца

в районен съд Македония стартира масирана антибългарска акция, в която участваха и публични представители на властта, както и представител на държавните институции в Скопие.

През април министър-председателят Кирил Петков посети град Битоля в Република Северна Македония ,

където взе участие в формалното разкриване на клуба на Културен център „ Иван Михайлов”. Визитата на премиера Петков бе първото посещаване на български министър-председател в Битоля.

По покана на Културен център „ Иван Михайлов” в събитието участваше и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Изборът на име на клуба провокира гневни реакции измежду македонския политически хайлайф, в това число от страна на президента Стево Пендаровски ,

който съобщи, че „ да се именува културен обект на разположение, което е потвърден помощник на фашисткия режим от Втората международна война”, не оказва помощ за доближаването сред София и Скопие, напомня организацията.
 Културният център
Откриването на клубове на българската общественост е безусловно несъмнено в Република Македония . Българската общественост има тази опция, независимост и поощряване да провежда и демонстрира своите културни и идентични атрибути под каквато и да е форма, само че не по метод, който да предизвика или смущава други жители, сподели тогава външният министър на РСМ Буяр Османи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР