Ранното коледно озвучаване в магазините е стресиращо, защото напомня за

...
Ранното коледно озвучаване в магазините е стресиращо, защото напомня за
Коментари Харесай

Професор: Коледа е свързана с притеснения заради подаръците, музиката допринася за стреса

Ранното коледно озвучаване в магазините е стресиращо, тъй като припомня за отговорностите по празниците, като пазаруване на дарове и приемане на посетители, заяви в. "Дейли мейл ".
Особено дразнещо е то за чиновниците в магазините, които непрестанно слушат подрънкването на звънчета, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко, което слушаме още веднъж и още веднъж, може да ни подразни, само че нещо в коледните песни ги прави изключително натрапващи. Те ни припомнят за финансовите и прочувствени терзания по празниците, които се водят радостни, само че в действителност са изпълнени със стрес.
Д-р Питър Кристенсън, професор в колежа "Луис енд Кларк " в Портланд, Орегон, изясни, че Коледа е обвързвана с терзания най-много поради подаръците. Очакванията са "да прочетеш мислите на околните и да им осигуриш идеалния подарък ". Музиката се намесва в този стрес.
Анкета на Американската асоциация на психолозите откри преди време, че 61 % от хората изпитват стрес по Коледа, като една трета споделят, че през този интервал са доста по-притеснени от нормалното.
Стресът може да се прояви физически с главоболие, високо кръвно и болки в гърдите. Той усилва риска от заболявания като диабет, астма, артрит, високо кръвно, или ги утежнява.
Освен това хормонът на напрежението кортизол може да усили натрупванията на тлъстини в тялото и да провокира напълняване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР