Ранният сблъсък с технологиите дори може да бъде вреден, тъй

...
Ранният сблъсък с технологиите дори може да бъде вреден, тъй
Коментари Харесай

Джаджите не правят малчуганите по-умни

Ранният конфликт с технологиите даже може да бъде нездравословен, защото води до по-ниски резултати на проби, предизвестява Live Science. Така колкото и да се надяват на противоположното някои родители, играта на смарт телефони няма да направи 3-годишните дечица по-умни.
 
Всъщност резултати от ново изследване демонстрират тъкмо обраното - децата, които играят необразователни игри на смарт телефони и таблети даже получават по-ниски резултати на устните проби спрямо тези, които употребяват сензитивните на досег екрани за други неща като натискане на бутоните или гледането на просветителни стратегии.

" Установихме, че играчка номер едно, която родителите дават на своите деца е смарт телефонът ", споделя доктор Рут Миланаик от Медицинския център за деца " Коен " в Ню Йорк. " Направо е стряскащо по какъв начин родителите заменят книгите и елементарните бебешки играчки с умните телефони ".

Успоредно с това Американската педиатрична академия разгласи, че не предлага на деца под 2 годинки да се дават електронни джажди, защото те могат да имат негативен резултат върху развиването на малчуганите и че няма доказателство за тяхната просветителна изгода.

" Технологиите в никакъв случай няма да заменят общуването сред родител и дете. Най-добрият метод да стимулирате ученето у едно дете е просто да си говорите с него ", безапелационна е доктор Миланаик.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР