Ранени при израелски въздушни удари палестински деца бяха откарани по

...
Ранени при израелски въздушни удари палестински деца бяха откарани по
Коментари Харесай

Вкусът на афроамериканската кухня: Микс от история, традиции и усещането да си у дома

Ранени при израелски въздушни удари палестински деца бяха откарани по неотложност в лечебни заведения в Газа. Същият ден Human Rights Watch упрекна Израел, че блокира достъпа на палестинците до вода и употребява глада като оръжие в Ивицата Газа. Тел Авив отхвърли обвиняванията, като ги назова антисемитски.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин се срещна с израелски публични лица в понеделник. На срещата участва и неговия сътрудник Йоав Галант. Остин заяви, че отбраната на палестинските цивилни в Газа би трябвало да бъде обезпечена, предаде Voice of America (VOA).

" Демокрациите са по-силни и по-сигурни, когато съблюдаваме закона за война. Ще продължим да отстояваме главното право на Израел да се пази. Освен това ще продължим да призоваваме за отбрана на цивилните по време на спор и да увеличим потока на филантропична помощ в Газа ", бе безапелационен той.

Галант уточни, че израелските сили се стремят да сведат до най-малко вредите за цивилното население, до момента в който Израел преследва задачата си да унищожи " Хамас ". Той заяви, че задачата е да пазят полезностите си съгласно интернационалното право.

Лойд съобщи, че е в интерес и на Израел, и на Палестина да се работи по основаване на две обособени страни, предаде Voice of America (VOA).
" Знаем, че " Хамас " няма да управлява Газа. Ще положим всички нужни оперативни и военни старания, с цел да осигурим нашето бъдеще ", уточни Галант.

Премиерът на Палестина Мохамед Щея съобщи, че приоритет е незабавното преустановяване на войната. " Този свят би трябвало да ни помогне да спрем експанзията и окупацията ", казатой.

Усилията на Съединени американски щати да оказват помощ за стабилизирането на Близкия изток ще продължат и тази седмица, когато се чака министърът на защитата Остин да организира няколко срещи в Бахрейн и Катар. 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР