Рандал Шривър, бивш помощник-секретар по отбраната и въпросите на сигурността

...
Рандал Шривър, бивш помощник-секретар по отбраната и въпросите на сигурността
Коментари Харесай

САЩ отправи предупреждение към Пекин да не прави рисков залог

Рандал Шривър, някогашен помощник-секретар по защитата и въпросите на сигурността в Индо-тихоокеанския район на Съединени американски щати съобщи, че за Китай би било „ рисковано залагане “ да се упопвава на убеждението си, че Съединени американски щати няма да тръгне на война, с цел да отбрани Тайван.

„ Ако ще залагате всичко, че Съединените американски щати няма да се отзоват, считам, че това е много рисковано “ сподели Шривър по-рано тази седмица в онлайн изявление.

Бившият чиновник на Пентагона направи своя коментар, до момента в който отговаряше на въпроса дали е вярно да се допуска, че американците няма да изпратят " своите деца " да умират за Тайван – разбиране, изповядвано от китайския водач Си Дзинпин.

Той съобщи, че Съединени американски щати постоянно биват характеризирани като „ неохотни войни “ и биха предпочели да избегнат директна борба, само че добави още, че възпиращата дарба е значима част от уравнението и би попречила Континентален Китай да реализира задачите си.

„ В някаква степен Съединени американски щати бе замесен във всяка рецесия в Тайванския проток “, сподели още Рандал Шривър, давайки за образец, рейда на Седми флот през пролива по време на Корейската рецесия, когато „ Мао Дзедун имаше някои хрумвания “, и изпращането на две бойни групи самолетоносачи в района по време на президентските избори в Тайван през 1996 година. Не на последно място бе представена и войната в Персийския залив, когато мнозина имаха вяра, че Вашингтон ще няма да тръгне да води война и за Кувейт, тъй като спорът бе отвън неговите жизненоважните национални ползи.

„ Това е значителен
залог и мисля, че поради историческите връзки на Съединените щати и Тайван, Пекин не трябва да го прави “, съобщи още Шривър.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР