Рамково споразумение за разработването и изграждането на пакет от фотоволтаични

...
Рамково споразумение за разработването и изграждането на пакет от фотоволтаични
Коментари Харесай

Гръцката НЕК придобива фотоволтаици в България, Италия, Хърватия и Румъния

Рамково съглашение за създаването и построяването на пакет от фотоволтаични съоръжения с конфигурирана мощ до 2000 мегавата в Италия, България, Хърватия и Румъния подписаха гръцката национална електрическа компания ДЕИ и компанията „ Митилинеос Енерджи енд Металс “ (MYTILINEOS Energy & Metals), заяви гръцката държавна телевизия ЕРТ.

Споразумението се отнася до към 90 фотоволтаични парка в Италия (503 мегавата), Румъния (516 мегавата), България (500 мегавата) и Хърватия (445 мегавата), които се намират в разнообразни стадии на развиване.

„ Митилинеос “ поема проектирането и построяването на обектите, които ще бъдат добити от холдинга ДЕИ по едно и също време с присъединението им към електроенергийните мрежи на съответните страни.

В известието се споделя, че съглашението е значим миг за енергийния преход, тъй като инсталациите за „ зелена “ сила ще могат да покрият потребностите на 320 хиляди семейства и да спестят 3,4 млн. тона въглеродни излъчвания.

С разширението на наличието си в Югоизточна Европа ДЕИ се стреми да употребява другите метеорологични условия в съответните страни. Целта на холдинга е да има общо 8,9 гигавата конфигурирани мощности от възобновими енергийни източници.

След увеличението на капитала на ДЕИ през 2021 година гръцката страна остана с дял от малко над 34 % в националната електрическа компания, предава Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР