Рамкови споразумения за сътрудничество при реализацията на тунел под връх

...
Рамкови споразумения за сътрудничество при реализацията на тунел под връх
Коментари Харесай

5 китайски компании готови да строят магистрали у нас и тунела под Шипка

Рамкови съглашения за съдействие при реализацията на тунел под връх Шипка, автомагистрала „ Черно море “, автомагистрала „ Русе - Велико Търново “, автомагистрала „ Хемус “, скоростния път „ Видин - Ботевград “ и други предпочитани обекти подписа през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков с пет огромни китайски компании. Фирмите, които демонстрират интерес към инвестиция в пътни инфраструктурни планове в България, са China Communications Construction Co, China Road and Bridge Corporation, CITIC Construction, MIZRAHI REAL ESTATE GROUP inc. взаимно с China Machinery Engineering Corporation, и Quantum Global Solutions взаимно с PowerChina INTERNATIONAL GROUP LIMITED.

Свързаността е главен приоритет за нас, сподели министър Николай Нанков по време на церемонията и подсети, че през страната ни минават пет трансевропейски транспортни коридора. Като преимущества за България той дефинира освен стратегическото географско състояние с пряк достъп от Европа до Близкия Изток и Азия, само че и положителните условия за бизнес, стабилността, участието ни в Европейски Съюз и други Уверени сме, че следва да имаме значима роля в процеса на свързване на Европа с Азия, защото през България минава връзката със Западна Европа по река Дунав и най-пряката връзка през Черно море и Персийския залив по Пътя на коприната, съобщи още районният министър.

Целта на подписаните през днешния ден съглашения е продължение на разговора с китайските вложители и намиране на оптималните модели за осъществяване на инфраструктурни планове у нас – без държавни гаранции, при отчитане ползите на двете страни и отговорностите на България като държава-член на Европейски Съюз и в сходство с настоящата нормативна рамка. За осъществяване на всяко от Рамковите съглашения двете страни ще приготвят План за деяние с съответни последващи стъпки. След подписването им следва да се създаде механизъм за реализация на плановете, който ще бъде в сходство с националното законодателство и положителните европейски практики.

" Приветстваме китайските вложения в България, защото все още размерът им не дава отговор на капацитета на икономическите ни връзки. Радваме се, че ползата Ви към България е сериозен. Това е явен знак, че виждате благоприятни условия за напредък и развиване у нас. Инвестициите на китайските компании биха били плюс за стопанската система ни, защото те са на ярко, новаторски, обезпечават работни места и са обществено виновни ", сподели още министър Николай Нанков.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР