Ръкуването изчезна по време на пандемията, но с масовата ваксинация

...
Ръкуването изчезна по време на пандемията, но с масовата ваксинация
Коментари Харесай

Ръкуването се завръща лека-полека след 16 месеца на пандемия

Ръкуването изчезна по време на пандемията, само че с всеобщата имунизация и погресивното повдигане на рестрикциите то се завръща. Но тази традиция, която така и така беше почнала да поражда все по-малко интерес, може би към този момент е станала непопулярна.

Един от най-запомнящите се фрагменти от срещата на Владимир Путин с Джо Байдън в Женева предходната сряда беше тяхното здрависване. Това бе запаметяващо се освен поради неговото дипломатическо измерение, само че и поради санитарното му измерение.

Няколко дни по-рано гостите на Г-7 в Корнуол, измежду които беше и американският президент, се придържаха към поздрава с допиране на лакти.

С повдигането на рестрикиците в множеството американски щати, с все по-малко прецизните санитарни рекомендации, с неналичието на характерни инструкции в фирмите, всеки се придържа към свои лични привички, що се касае до физическите контакти.

Техникът в телефонна централа в Ню Йорк Джес Грийн отхвърля да се ръкува с клиентите си, а единствено с познатите си хора, за които знае, че са се ваксинирали.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР