Раковски е в очакване на папа Франциск.В града, наричан католическата

...
Раковски е в очакване на папа Франциск.В града, наричан католическата
Коментари Харесай

Над 30 хил. вярващи се очаква да посрещнат папа Франциск в Раковски

Раковски е в очакване на папа Франциск.

В града, именуван католическата столица на България, Светият отец се чака да бъде посрещнат от над 30 хиляди вярващи.

Снимка: btvnovinite.bg

Още на входа на Раковски огромен афиш ще посрещне папата с „ Добре Дошъл ”. В храм „ Пресвето Сърце Исусово ” тече генералната подготовка за първо причестяване на децата от енорията в квартал „ Генерал Николаево ”.

Заедно с тях в понеделник за първи път ще се допрян до тайнството над 200 българчета. За първи път причестяване ще вземе и Георги, който в същия ден има имен ден.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Ще се приближат до свещеника или Светия отец, който ще им даде светото причестяване, ще го одобряват и надлежно ще влязат на местата си ”, изясни отец Ивелин Генов, духовник в „ Пресвето Сърце Исусово ”.

Вече е квалифициран и тронът за Франциск, употребен преди 17 години и от Йоан Павел Втори. В квартал „ Секирово ” украсяват храм „ Свети Архангел Михаил ” – там Светият отец ще се срещне с общността.

Снимка: btvnovinite.bg

Цветята са нечетен брой – жълти и бели – знак на прегръдката на папата с хората.

Снимка: btvnovinite.bg

Магистрала Тракия също ще бъде затворена по Гергьовден поради пътуването на папата до Раковски. Тъй като на 6 май се чака засилен трафик, полицията предизвестява водачите, че ще би трябвало да употребяват обходни направления през Пловдив. Преди обяд в посока Бургас, а следобяд – в посока София.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР