Ръководството на ЮЗУ Неофит Рилски“ опроверга твърденията за нарушения във

...
Ръководството на ЮЗУ Неофит Рилски“ опроверга твърденията за нарушения във
Коментари Харесай

Ректорът на ЮЗУ: Няма фалшиви дипломи и нелигитимни изпити

Ръководството на ЮЗУ „ Неофит Рилски “ опроверга изказванията за нарушавания във висшето учебно заведение. Днес след месеци безмълвие от висшето учебно заведение дадоха конференция във връзка сигнала от някогашния учител доцент Стефан Дечев за корупционни практики и последвалите инспекции от Министерството на образованието и науката и Окръжна прокуратура – Благоевград.

05 март 2024, 14:49

Прокуратурата: Още през декември се самосезирахме за подправени юридически дипломи в ЮЗУ

„ Фалшиви дипломи няма. Нелигитимни изпити няма. Нарушения в компетентност „ Право “ няма, защото Министерството на образованието е издало холограмни стикери, т.е. проверило е цялата документи и е удостоверило, че тя е в сходство със законодателството “, съобщи ректорът, представен от „ Фокус “.

Той посочи, че в качеството си на ректор не е получил отчет от МОН за осъществената инспекция в ЮЗУ в интервала 11-13 декември 2023 година. Ректорът разяснява, че като учител в ЮЗУ, историкът Стефан Дечев, чиито сигнал ревизират институциите, е имал проблем с администрирането на студентите в компетентност „ История “.

„ Този проблем бе основан от самият доцент Дечев, тъй като несвоевременното нанасяне на оценки е спънка за студентите “, разясни ректорът на благоевградския университет. Марин добави, че Дечев не е нанасял в точния момент оценките след изпити в основната книга, т.е. не си е изпълнявал отговорностите като учител, само че пък е подал сигнал за нередности.

Ректорът сподели още, че с писмо е изискал от МОН удължение на инспекцията, като молбата му е почетена и инспекцията е удължена до 15 април.

04 март 2024, 14:18

Доковска: Рeфopмaтa нa пpaвocъднaтa cиcтeмa ce oбeзcмиcля, aĸo в нeя нaвлязaт xopa c „ фaлшиви oцeнĸи “ и „ фиĸтивни диплoми


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР