Ръководството на ЦСКА внесе допълнителна информация относно изграждането на новия

...
Ръководството на ЦСКА внесе допълнителна информация относно изграждането на новия
Коментари Харесай

ЦСКА предлага да върне 20 декара зелени площи на парк Борисова градина

Ръководството на ЦСКА внесе спомагателна информация по отношение на построяването на новия клубен стадион.

От управата на " армейците " коментират, че са предложили да върнат 20 декара зелени площи на парк Борисова градина. От клуба имат намерение да върнат за свободно прилагане от жителите на София към 45% от прилежащите към ст. “Българска войска ” зелени площи, намиращи се пред оборудването.

Проектът ще бъде прегледан от общинския съвет, както планува законът.

Столичният отбор разясни, че има подадени 20 идентични тъжби против построяването на оборудването, само че имат вяра, че решението няма по какъв начин да е в ущърб на клуба.

Цялото изказване, оповестено на клубния уебсайт:

Днес запознахме Столичния общински съвет с предлагането ни за връщане на 20 декара зелени площи на парк Борисова градина. На провелата се среща сред ръководителя на СОС господин Георги Георгиев, ръководителя на непрекъснатата комисия по запазване на околната среда, земеделие и гори госпожа Лорита Радева, Данаил Ганчев и арх. Цветан Петров публично запознахме представителите на Столична община с желанията ни да върнем за свободно прилагане от жителите на София към 45% от прилежащите към ст. “Българска войска ” зелени площи, намиращи се пред оборудването. Намеренията ни са парковата среда пред новия ни дом, възлизаща на 20 декара, да бъде облагородена и да се вписва естествено в заобикалящата я местност. Председателят на общинския съвет Георги Георгиев приветства концепцията за увеличение на парка, който е отворен за жителите, като пое ангажимент незабавно, откакто се произнесат НИНКН и Регионална инспекция за опазване на околната среда планът да бъде прегледан от съвета, както планува законът. Общинските съветници ще се произнесат в незабавни периоди откакто държавните институции си свършат работата. Проектът беше показан пред и утвърден от проектанта на подробния организационен проект на Борисовата градина - арх. Атанас Ковачев, с който беше съгласувана визата.

Използваме момента и да внесем изясненост по отношение на разнопосочната информация за подхванатото досега.

На 20.03.2023 година беше стартирана процедурата в Регионална инспекция за опазване на околната среда София. На 19.04. бяхме известени, че би трябвало да подготвим спомагателни документи по Приложение № 2 към член 6 от Наредбата за изискванията и реда за осъществяване на оценка на въздействието върху околната среда. На 19.05.2023 година още веднъж в Регионална инспекция за опазване на околната среда София беше подадена поисканата информация по отношение на подробната процедура, която изготвихме в извънредно къси периоди. В осъществяване на законови разпореждания процедурата беше оповестена по надлежния ред. За страдание, няколко часа преди приключване на крайния период, бяха входирани и 20 идентични тъжби с един същ аргумент, безусловно неупотребим за плана, неаргументиран и незащитен. Вярваме, че няма опция да бъде взето решение в наш ущърб, само че все пак, би трябвало да изчакаме нужния период, който в допълнение бави процедурата.

На 02.05.2023 година подадохме за координиране визата за реконструкцията на стадион “Българска войска ” в НИНКН към Министерството на културата. На 10.05.2023 година също подадохме в НИНКН към Министерството на културата и визата за благоустрояване на прилежащото пространство на стадиона.

Предприели сме всички стъпки, с цел да изпълним фантазията на хиляди „ армейци “. Онова, което зависи от нас, се реализира в точния момент и транспарантно. Бихме желали обаче да наблегнем на това, че не можем да прескочим съществуващите периоди и процедури, както и всички дейности на недоброжелателите, целящи едно – да ни попречат да изпълним реконструкцията на ст. Българска войска “.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР