Ръководството на Спартак (Варна) пусна жалба срещу съдията от мача

...
Ръководството на Спартак (Варна) пусна жалба срещу съдията от мача
Коментари Харесай

Спартак пусна жалба срещу съдията от мача с Локомотив

Ръководството на Спартак (Варна) пусна тъжба против съдията от мача с Локомотив (София) Кристиян Колев.

Ето какво разгласиха " соколите " на формалния си уебсайт:

" Уважаеми спартаклии,

Ръководството на ФК „ Спартак ” Варна входира тъжба в Семеен кодекс към БФС във връзка съдийството на основния съдия Кристиян Колев в срещата сред тимовете на ФК „ Локомотив 1929 ” (София) и ФК „ Спартак ” Варна.

Клубът ни е безпределно неудовлетворен от работата на цялата съдийска бригада, която изрично не се оправи с работата си по време на целия дуел. Считаме, че в доста обстановки, основният арбитър и неговите асистенти не ползват съответно разпоредбите на играта „ футбол ” в сходство с Правилника на футболното съдийство, допускайки редица неточности в ущърб на ФК „ Спартак ” Варна.

Главният арбитър на срещата Кристиян Колев бе надалеч от равнището, на което би трябвало да дава отговор един арбитър, освен за най-висшето равнище на футбола ни. Ако не беше системата VAR, неговите решения са неверни и в безспорен ущърб на Спартак. Това значи ли, че всеки може да се изкачи до това равнище на съдийството у нас и да чакаме VAR да се намесва във всяка комплицирана обстановка? Недопустимо е неналичието на дори едно вярно решение, което да не бъде поправено след това с VAR.

В жалбата ня клуба, отправена към Семеен кодекс на БФС, визираме няколко очевидни неточности на основния рефер, най-фрапантната, от които е в обстановката в 73-ата минута на дуела, в която арбитърът, управлявал дуела, отсъди симулация на Здравко Димитров в наказателното поле на съперника и му бе показан втори жълт и респективно червен картон. В разследване на съблюдаване на протокола при разглеждане с VAR, основният арбитър не отсъди углавен удар, отменяйки жълтия картон за състезателя на ФК „ Спартак ” Варна, а измисли нарушаване пред наказателното поле на домакините за несъществуваща игра с ръка на Цветан Илиев, в случай, че видно за всички на стадиона и пред телевизионните екрани бе, че ударът бе от непосредствена непосредственост и ръката на нашия играч беше прибрана до тялото му.

ФК „ Спартак ” Варна осъжда такова управление на срещи от футболния хайлайф на страната. Считаме, че съдиите, които управляват дуели в най-високия ешелон на родния футбол, е нужно да имат подготовката и квалификацията за това, както и морално-волевите качества да устоят на напрежението в дуелите.

Ние като клуб, който единствено за няколко години изградихме конструкция и организация на високо равнище, с напълно реновиран стадион и клубна база за ДЮШ, с тим, който извървя сложния път от това да изчезне до първа лига и с една от най-големите като бройка публики и последователи в цялата страна, не заслужаваме сходен жанр отношение и работа от страна на рефери с незадоволителна подготовка и умения.

Надяваме се, че Семеен кодекс към БФС ще вземе нужните ограничения, с цел да могат тимовете в страната да се състезават при равни условия и излъчват спечелилите в дуелите между тях без намесата и въздействието на рефери като Кристиян Колев ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР