Ръководството на Софийската градска прокуратура разпространи позиция във връзка с

...
Ръководството на Софийската градска прокуратура разпространи позиция във връзка с
Коментари Харесай

СГП: Всеки един прокурор изпълнява своите задължения принципно, отговорно и обективно

Ръководството на Софийската градска прокуратура популяризира позиция по отношение на голям брой мнения, публикувани в общественото пространство за независимо осъществяване на инспекции по реда на Закона за правосъдната власт и следствия по реда на Наказателно-процесуалния кодекс по отношение на дейности на лица, заемащи висши обществени длъжности.

Софийска градска прокуратура е единствената способена прокуратура в страната да прави инспекции и следствия против лица с имунитет, магистрати, членове на Министерски съвет, както и за закононарушения срещу републиката. Ръководството на СГП декларира, че всеки един прокурор от СГП извършва своите служебни отговорности кардинално, отговорно и обективно, по този начин както изискват моралът и законът.

Категорично считаме, че нито един прокурор не се е повлиял и няма да се повлияе при решение на каузи от изявления на лица, заемащи висши обществени длъжности.

Нито един прокурор от СГП няма да се поддаде на външни фактори, стоящи отвън обективните обстоятелства по преписките и делата, без значение от източника или интензитета им.

Ръководството на СГП заявява, че в границите на законовите си пълномощия СГП няма да допусне каквото и да е превишаване на същите или потреблението им за цели отвън наказателното произвеждане, още по-малко за основаване на публични настроения в една или друга посока по отношение на съответни обстоятелства и лица, се споделя още в позицията на СГП.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР