Ръководството на руската компания Союзмултфилм планира да си върне правата

...
Ръководството на руската компания Союзмултфилм планира да си върне правата
Коментари Харесай

Русия иска да си върне правата над образа на Чебурашка от японска компания

Ръководството на съветската компания " Союзмултфилм " възнамерява да си върне правата за потребление на облика на Чебурашка от японска компания, която пусна първата серия от анимационен сериал за този воин. Това заяви ръководителят на студиото Джулиана Слащева, представена от ТАСС. 

Правата за разпространяване на карикатури за Чебурашка в Япония до 2023 година принадлежат на SP International. В Страната на изгряващото слънце наскоро бе показана анимацията във формат 3D, готова във връзка 10-ата годишнина от първата екранизация на анимационния франчайз в Япония. 

Според Слащева правата за потребление на облика на Чебурашка са били предоставени на японската компания преди 16 години от предходното управление на филмовото студио. Сега съветската и японската компании имат съществени различия във връзка с продължителността на контракта и неговите условия.

" Смятаме настоящата версия на контракта за недействителна и сме уведомили за това японците. Проблемът идва от обстоятелството, че договорът е формиран по японското законодателство и всички производства, в това число и по правосъден ред, би трябвало да бъдат изпълнени в Япония и изискват съществени финансови средства. Смятам, че различен вид на решение може да е покачване на въпроса за връщане на правата за Чебурашка на държавно и междуправителствено равнище. Във всеки случай ние имаме намерение съществено да се заемем с въпроса за връщане на правата в близко бъдеще “, сподели още Слащева.

Тя означи, че от началото на възраждането на " Союзмултфилм "  през 2017 година, студиото е съумяло да си върне над 90 на 100 от правата за потребление на аудиовизуалните изображения и анимационни филми от " златната сбирка ", в това число интернет права и правата за лъчение на " златната сбирка "  по платените телевизионни канали в Русия и в чужбина.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР