Ръководството на ПУ Паисий Хилендарски“ ще се съобрази с новите

...
Ръководството на ПУ Паисий Хилендарски“ ще се съобрази с новите
Коментари Харесай

Ръководството на ПУ ще се съобрази със заповедта на здравния министър за присъствено обучение

Ръководството на ПУ " Паисий Хилендарски “ ще се съобрази с новите противоепидемични ограничения, които се вкарват със заповед от министъра на опазването на здравето, оповестиха от образователното заведение.

По-рано през днешния ден десетки студенти и жители се събраха на митинг пред постройката на Пловдивския университет, с цел да изкажат позиция срещу зелените документи като пропуск до аулите на университетите. Студентите помолиха управлението на университета да се съобрази с настояванията им и митинга да реализира триумф. Те обявиха, че има подписка, която е подкрепена от над 1200 несъгласни със зелените документи студенти. Студентския съвет обаче не поддържа мнението им напълно.

„ Академичното управление на Пловдивския университет " Паисий Хилендарски “ ще се съобрази с новите противоепидемични ограничения, които се вкарват със заповед от министъра на опазването на здравето от 21 февруари 2022 година., както сме изпълнявали и досега подхванатите дейности за ограничение разпространяването на COVID-19 на национално равнище.” Това е публично мнение на университета във връзка облекчаването на условията за осъществяване на образователния развой във висшите учебни заведения.

Учебният развой ще може да бъде проведен по решение на факултетските/филиалните управления присъствено по график, с 50% претовареност на пространствата, в които ще се организират лекции, а семинарните занятия или на практика извършения – при по едно и също време образование на не повече от 50% от групите и без разбъркване на групи.

Ще останат наложителни условията за носене на маски от студентите и преподавателите, както и постоянното проветряване и стерилизация на образователните зали, акцентират от управлението на ПУ. Добавя се, че висшето учебно заведение е едно от дребното в страната, където от 4 януари 2022 година действа профилирана лаборатория за взимане на проби за антигенни и РCR проби и издаване на документи.

В тази връзка е издадена и заповед на Ректора на ПУ " Паисий Хилендарски “ №РД-21-335/16.02.2022 година в сходство с новата заповед на министъра на опазването на здравето от през вчерашния ден – №РД-01-88/15.02.2022 година, за облекчаването на условията за осъществяване на образователния развой във висшите учебни заведения. Заповедта на Ректора е оповестена в формалната интернет страница на университета.

В мнението на академичното управление се споделя още, че студентската общественост на ПУ " Паисий Хилендарски “ постоянно е имала цялостната им поддръжка и подпомагане в взаимното решение на всички наболели въпроси, свързани с просветителната среда, професионалното израстване и реализация. Отстоявали сме дружно през годините допустимо най-хубавите условия за образование, труд и живот, в сходство с високите университетски стандарти, а решенията са се вземали на всички управнически равнища с схващане, гласоподаване с болшинство и право на глас на представители на студентите и докторантите, прибавят от управлението.

По сходен метод към този момент 2 години академичната общественост, както и цялата просветителна система в страната, сполучливо преодоляват провокациите в реорганизацията на образователния развой в електронна или хибридна среда, според от настоящата нормативна уредба и подхванатите дейности на здравните управляващи за ограничение разпространяването на вируса на национално равнище.

Като поддържа позициите на Студентския съвет на ПУ " Паисий Хилендарски “ и на Националното посланичество на студентските препоръки (НПСС) в търсене на нови форми за завръщане към присъствено образование, академичното управление на висшето учебно заведение в Пловдив моли за запазването на оптимално безвредна среда при протичане на образователния развой и съпътстващите го научни, културни и спортни изяви.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР