Ръководството на ОЕБ “Шалом и организационният комитет на ежегодните награди

...
Ръководството на ОЕБ “Шалом и организационният комитет на ежегодните награди
Коментари Харесай

Шалом отне наградата на Волгин от 2009 година заради конспиративните му теории, ксефонофобия и език на омраза

Ръководството на ОЕБ “Шалом ” и организационният комитет на годишните награди на еврейската общественост “Шофар ” са взели единомислещото решение да лишават оценката на журналиста Петър Волгин и на основния редактор на интернет уеб страницата " Маргиналия " Юлиана Методиева. Това оповестиха от самата организация.

" Г-н Петър Волгин бе почетен с най-високото отличие на ОЕБ “Шалом ”, премията “Шофар ” през 2009 година Отличието се лишава във връзка на изразените про-руски и антидемократични позиции (включително против Европейски Съюз и НАТО), разпространяването на тайни теории и погрешна информация ", пишат от организацията.

" Г-жа Юлиана Методиева, в качеството си на основен редактор на уеб страницата " Маргиналия " бе удостоена с най-високото отличие на ОЕБ “Шалом ”, премията “Шофар ” през 2018 година Отличието се лишава във връзка на систематичното демонизиране на страната Израел и оправдаване на закононарушенията на терористичната организация “Хамас ", оповестява причините си " Шалом ".

От " Шалом " обясниха още, че с този алегоричен акт целят да покажат, че отстояването на демократичните полезности в българското общество, включително битката с езика на омразата, ксенофобията, антисемитизма и демонизирането на Израел би трябвало интензивно да се отстояват и да не се одобряват за даденост.

" Най-високото отличие на ОЕБ “Шалом ”, премията “Шофар ” е отговорност за всеки неин притежател ", допълват още.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР