Ръководството на Община Варна причинява финансови щети на фирма Градски

...
Ръководството на Община Варна причинява финансови щети на фирма Градски
Коментари Харесай

Ръководителят за интегриран градски транспорт във Варна сезира Европейската прокуратура

Ръководството на Община Варна предизвиква финансови вреди на компания " Градски превоз ", както и на тази, която поддържа билетната система. Това твърди ръководителят на плана за интегриран градски превоз във Варна Биляна Якова, която има намерение да сезира Европейската прокуратура по случая.

Администрацията съзнателно саботира работата на автоматизираната билетна система в града, която е изграждана с европейски средства, съобщи Якова на конференция в Българска телеграфна агенция.

По думите ѝ поради вандалски прояви валидаторите в рейсовете доста постоянно са счупени. Имало е проект да бъдат вложени 3 милиона лв. в нови машини. Средствата обаче не са заложени в бюджета за тази година, а с тях е трябвало да бъдат обезпечени и нови контролни устройства. В резултат на това варненци всеобщо се возят гратис, тъй като имат предплатени карти, само че не ги валидират, защото машините не работят, изясни Якова. Тя добави, че за първите 3 месеца на годината това е лишило компания " Градски превоз " от към 180 хиляди лв. доходи. Ако обстановката не се промени, прогнозата на Якова е, че до края на декември загубите ще доближат над 800 хиляди лв..

Билетната система е купена с европейски средства. За нея и обвързваните ѝ съставни елементи са платени над 13 милиона лв., напомни Якова. Тя добави, че общината е натрупала дълг и към компанията, която обслужва билетната система. Според нея става дума за към 1.4 милиона лв., като върху сумата се натрупат и лихви.

Якова съобщи още, че по предписание на общинското управление кабинетът ѝ е заключен и тя няма достъп до документите в него, макар че към момента е на работа и е началник на плана. Освен това не са ѝ изплащани заплатите от месец ноември 2023 година

Биляна Якова към този момент е подала сигнал за безчинство в Районната прокуратура във Варна. Също по този начин е внесла иск в Районния съд, с цел да ѝ бъдат изплатени възнагражденията.

По-късно се чака публична позиция и от Община Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР