Ръководството на Община Разлог и кмета на село Горно Драглище-

...
Ръководството на Община Разлог и кмета на село Горно Драглище-
Коментари Харесай

Ръководството на Община Разлог се срещна с жителите на село Горно Драглище

Ръководството на Община Разлог и кмета на село Горно Драглище- господин Пандев организираха среща- диалог с жителите на село Горно Драглище, по отношение на оферти и визии за благоустройството на разложкото село.

По време на разговора сред инж. Венцислав Гърменов, кмет на община Разлог, зам.- кметовете - господин Гюров и госпожа Фарфарова, господин Пандев и локалното популации, в пенсионерския клуб през вчерашния ден се обърна внимание на положението на улиците в селото, детската градина и учебното заведение, създаване на игрище за мини- футбол, както и опциите за даване на здравни услуги, отвън графика на общопрактикуващия доктор.

“Материалното положение на детската градина в селото е добро- през миналите месеци бяха сменени кухненския бокс, шкафчетата и столчетата на децата, закупи се ново спално долни дрехи и ще се обмисли вид за замяна на подовата настилка, с такава, която да бъде елементарно почистваща се. ”, акцентира госпожа Фарфарова.
“Възможност за разкриване на още една група в детската градина и повишение качеството на обучение на децата в предучилищния интервал, може да се обмисли при започване на новата образователна година.

В подготвеност сме да обособим още едно помещение за занималня, както и да назначим дипломиран екип от възпитатели, при задоволителен брой деца за разкриване на нова група. Ще обмислим вид също за даване на почасови здравни услуги от здравна сестра, която да обслужва трите села- Долно Драглище, Горно Драглище и Добърско, по график, отвън работното време на общопрактикуващия доктор в селото.

В момента търсим компания, която да отвори денонощна аптека в двора на “МБАЛ - Разлог ”, а на идващ стадий да проработи и мобилен кабинет, оборудван и с лекарства от първа нужда ”, съобщи инж. Гърменов.
“Не можем да задължим родителите от Добърско и Долно Драглище да записват своите деца в Основно учебно заведение “Неофит Рилски ” в Горно Драглище, единствено тъй като то е най- покрай обитаемото им място.

Съвместно с господин Пандев поставяме старания материалната база да е на равнище и това да способства за желано място за обучение на бъдещите генерации, тъй че децата да останат и получат грижи и първокласен образователен развой, от постъпването си в яслена група, до довеждане докрай на главното си обучение. Когато се играе футбол, в селото е празник.

След дълги години обещания, документите за създаване на игрище, в двора на образователното заведение, са импортирани. Проектът ще бъде финансиран на 100%, като чакаме само сключване на контракта от страна на Държавен фонд земеделие.

Надяваме се до май месец всичко да върви по проект, с цел да обявим социална поръчка за неговото осъществяване, залагайки най- скъпата и качествена настилка. “, разясни господин Гюров.
“За възстановяване водоснабдяването на нашето село, Община Разлог и ВиК правят ремонт на водопровода сред село Добърско и Долно Драглище, полагайки 114- метрова нова тръба. Тази година следва да бъдат асфалтирани още две улици в селото - “Шеста ” и “Седма ”, а на “Четиринадесета ” и “Седемнадесета “ ще бъде сменена водопроводната мрежа. ”, отговори господин Пандев, на въпроси за възстановяване положението на улиците.
По време на срещата се обърна внимание на развиването на Регионалното хранилище за боклуци. Ръководството на Община Разлог отговори, че сега се построява система за преправка на отпадъците, което ще докара и до намаление разпространяването на неприятна миризма.

До гласоподаване на държавния бюджет, Община Разлог ще разходва личните си средства, по отношение на признатата рамка за действия през 2022 година. До средата на актуалната година, локалната власт чака приемане на бюджета за 2023 година от Министерски съвет, след което ще бъдат планувани и други поправки, ориентирани към възстановяване положението на улици в село Горно Драглище, както и други действия, свързани с възстановяване средата на живот.

Следващата среща- диалог, част от метода на работа, на локалната власт, е планувана за 13 февруари (понеделник) от 18:30 часа, когато ще бъдат изслушани жителите на село Баня.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР