Ръководството на Народен театър Иван Вазов“ определи като манипулативно и

...
Ръководството на Народен театър Иван Вазов“ определи като манипулативно и
Коментари Харесай

Скандалът се разраства! Народният театър за Камен Донев: Взема троен хонорар!

Ръководството на Народен спектакъл „ Иван Вазов “ дефинира като манипулативно и непрофесионално държанието на артиста Камен Донев, който разгласи, че напуща сцената като артист в " Животът е прелестен " с режисьор Александър Морфов.

В позиция до медиите от театъра настояват, че Камен Донев " за следващ път употребява сцената на театъра, с цел да насажда напрежение, което дестабилизира работата на институцията и уронва престижа на Първата сцена на България като основава „ вести “, захранващи скандал, целящ да анулира смисъла и качеството на художествените процеси ".

" За присъединяване в спектаклите от репертоара на НТ „ Иван Вазов “ с актьорите, които не са на трудов контракт с театъра, се подписват контракти, с които се уреждат взаимоотношенията на страните, в това число и възнаграждението на актьорите.

При възобновяване на спектакъла „ Животът е прелестен “ подобен контракт е подписан и с Камен Донев, който не е щатен артист на театъра, като по отношение на сложени от негова страна условия, възнаграждението му за осъществяването на ролята на Семьон Подсекалников е увеличено трикратно по отношение на предходния контракт на артиста с театъра за същата роля.

Договорът е подписан на 20.12.2022 година и е в действие до изиграването на 10 представления. До момента в осъществяване на този контракт са осъществени девет постановки с негово присъединяване, а последният му ангажимент е програмиран за 28 септември.

В тази връзка екипът на Народния спектакъл намира за спекулативни изявленията, направени от артиста за овакантяване на спектакъла, в това време изразявайки предпочитание за следващо предоговаряне на финансовите условия на изтичащия към този момент контракт ", се показва още в позицията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР