Ръководството на МВР поздрави служителите на ГДБОП с техния професионален

...
Ръководството на МВР поздрави служителите на ГДБОП с техния професионален
Коментари Харесай

Демерджиев: ГДБОП трябва да има основна роля в борбата корупцията

Ръководството на Министерство на вътрешните работи поздрави чиновниците на ГДБОП с техния професионален празник. Министър Иван Демерджиев означи, че през дългия път от основаването на дирекцията през 1991 година тя се е утвърдила като стожер в битката с проведената престъпност - белязала е редица знакови интервенции и триумфи, съобщи България он еър.

" Това, което установявах обаче е, че през годините с разнообразни законодателни промени потенциалът на дирекцията е отслабван, и то отслабван редовно ", добави той и уточни напъните на управлението на Министерство на вътрешните работи да възвърне част от този потенциал: подхванати редица дейности по изменение на устройствения устав на Министерство на вътрешните работи, вътрешно-организационни промени, които да доведат до обособяването на структурата като независим индивид с благоприятни условия за самостоятелни дейности отвън териториалните структури на Министерство на вътрешните работи.

Целта е ГДБОП да поеме главната роля в битката с проведената престъпност и да си върне позицията на неоспорим и сполучлив водач в тази битка. Вътрешният министър изрази убеденост, че " с общи старания можем да надградим постигнатото с нови по-сериозни триумфи, да реализираме същинска ефикасна битка с корупцията, от което се нуждае и чака от нас обществото ".

Демерджиев благодари на чиновниците на ГДБОП за всеотдайната работа и ги увери в безрезервната поддръжка на управлението на министерството.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР