Ръководството на МВР като екип изцяло подкрепя исканията, които отправиха

...
Ръководството на МВР като екип изцяло подкрепя исканията, които отправиха
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Борбата с пътно-транспортните произшествия е приоритет не само за МВР, но и за цялото правителство

Ръководството на Министерство на вътрешните работи като екип напълно поддържа настояванията, които насочиха синдикалните организации, и стои компактно зад тях. Считам, че в случай че Министерството на финансите прояви схващане, по-голямата част от тези претенции биха били изпълнени – съобщи пред медии министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. По думите му, има претенции, които не се трансформират във времето, тъкмо по тази причина управлението ги слага настоятелно още веднъж. Министерство на вътрешните работи е отправило документално своите оферти. Разговори по бюджета се водят непрестанно, ще продължат и през днешния ден.

Борбата с пътно - транспортните катастрофи е сериозен проблем, и е приоритет освен за мен, освен за Министерство на вътрешните работи, само че и за цялото държавно управление – разяснява още министър Стоянов.

Предприети са безусловно всички ограничения за усилване на контрола по пътищата. Работим за оптимално бързото закупуване на коли за Пътна полиция, както и на още механически средства.

Стартирана е социална поръчка за закупуването на 370 нови автомобила, част от тях - високоскоростни. Вътрешният министърът акцентира, че жителите имат съществена роля за общата идея – понижаване на случаите по пътищата. В случаи на нередности или тежки нарушавания чиновниците на Министерство на вътрешните работи ще разчитат на съответни сигнали, с цел да може навреме да реагират.

Министър Стоянов още веднъж поздрави всички чиновници на Министерството на вътрешните работи с днешния професионален празник и им пожела с чест да извършват своя дълг в интерес на обществото.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР