Ръководството на Левски официално поиска оставката на шефа на съдиите

...
Ръководството на Левски официално поиска оставката на шефа на съдиите
Коментари Харесай

Левски поиска оставката на шефа на съдиите

Ръководството на Левски публично изиска оставката на шефа на съдиите в България. Причина за това са грешките, които реферите направиха през миналия 23-и кръг в Първа лига. "Сините " разгласиха в формалния си уебсайт писмо.

Ето какво написаха "сините ":

До:

Петър Петров

Председател на съдийската комисия

БФС

Копие до:

Борислав Михайлов

Президент

БФС

6 март 2018 година

Уважаеми господин Петров,

Обръщам се към Вас от името на ПФК „ Левски “, с цел да изразя оскърбление и отчаяние от съдийството в миналия кръг на ППЛ. По-конкретно да изкажа възмущението си, че борбата за купата на българския шампионат очевидно се е изместила от футболния терен в ръцете на съдийската комисия на БФС.

Отсъдена несъществуваща дузпа в последните секунди подарява успеха на Лудогорец. Гол с ръка, икономисан червен картон и дузпа бележат триумфа на цска-софия. Коренно разнообразни решения в идентични обстановки, само че съгласно тимовете, които играят. Това ли са новините, от които българският футбол се нуждае? Това ли са дейностите, с които се надяваме да притеглим хиляди по нашите игрища?

Може ли арбитър Георги Кабаков откакто беше осъден на четвъртфинала за Купата на България сред Лудугорец и цска-софия, в първия си мач след наказване още веднъж да е арбитър в мач на цска-софия? Спомняте ли си, че съдията Георги Йорданов беше изваден от съдийството за вярно съдийско решение в идентична обстановка в мача Левски – Литекс през декември 2015 година?

Имат ли потребност младите български футболисти да виждат в редиците на тимовете, претендиращи за купата, футболисти, които показват безочливо държание и религия в това, че победа им е обезпечена? Как можем да позволим да оставим неусетно поругаването на футболните правила и надменно отношение към противниковите състезатели? Можем ли да похвалим тези, които бият и по-късно се крият, окрилени от обхваналото ги чувство за безотговорност? Не виждаме ли, че всеки подминат случай на проявено безпардонно принуждение на терена води след себе си други по-шокиращи прояви?

За страдание, ние също установяваме, че съдийските дейности на терените произтичат от съдийски назначения, които будят подозрение и съмнение. Моралът в съдийството е в сериозен крах. Избягването на налагане на съществени санкции подхранва плевелите, които задушават нашия футбол.

Време е БФС да даде образец и да застане на страната на справедливия футбол, да обезпечи феърплей и да покаже, че футболните разногласия се вземат решение само на терена. Не на паркинги, на срещи на четири очи или в тъмни канцеларии. Защото бездействието в тази тенденция лепва мръсно леке върху българския футбол и поражда отвращение към играта, която всички обичат.

От името на нашия клуб настоятелно пожелаваме незабавни, твърди и ясни промени в българското футболно съдийство. Ние сме подготвени да протегнем ръка на всички, които са подготвени да застанат зад тази идея в името на развиването на обичаната игра.

Време е БФС да покаже, че схваща, че щом санкционира с санкции клубовете, когато техните последователи ругаят по адрес на футболната централа, би трябвало да покаже също, че е подготвен да изреже до край тумора в българското съдийство. Време е за незабавна оставка на цялата съдийска комисия и вашата като неин ръководител.

С почитание:

Красимир Иванов

Изпълнителен деректор на ПФК Левски
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР