Ръководството на лечебното заведение трябва да бъде отстранено, защото наистина

...
Ръководството на лечебното заведение трябва да бъде отстранено, защото наистина
Коментари Харесай

Проф. Любомир Спасов: Налице са неоспорими факти за злоупотребите в болница Лозенец

Ръководството на лечебното заведение би трябвало да бъде отстранено, тъй като в действителност е източило НЗОК, безапелационен бе някогашният шеф
Има неоспорими обстоятелства за злоупотребите в болница " Лозенец ". В момента има потвърдено и удостоверение от сътрудник, който е вътре в инвазивната кардиология, в самото поделение. Това съобщи пред Българска национална телевизия някогашният шеф на болница " Лозенец " проф. Любомир Спасов и сегашен декан на Медицинския факултет (МФ) на Софийския университет " Св. Климент Охридски " във връзка с избухналия скандал с фиктивни интервенции в лечебното заведение.

Вчера доц. Добри Хазърбасанов, шеф на Клиниката по кардиология, разгласи, че той и лекари от отделението му са изпратили сигнал до министъра на опазването на здравето и отрасловата парламентарна комисия за отчитане на клинична пътека №20, без в реалност да е осъществена намеса на 58 пациенти. Така лечебното заведение е получило над 300 000 лв.. Сигналът е подаден през октомври 2023 година и последвалата инспекция е открила, че изнесените данни дават отговор на истината.

От болница " Лозенец " пък настояват, че единствените нарушавания са административни неточности и това ще стане ясно от инспекцията на Министерството на здравеопазването, която би трябвало да завърши на 26 февруари.

По думите на проф. Спасов не може да се прави паралел сред протичащото се сега и по времето, когато той е управлявал лечебното заведение. " Затова съм донесъл едни документи, с цел да покажа, че паралел няма безусловно никакъв ", добави той.

Бившият шеф на болница " Лозенец " бе безапелационен, че откакто е бил освободен от поста от лечебното заведение са изгонени съвсем всички квалитетни експерти.

" В момента болничното заведение не разполага с доста огромна част от имената. Доц. Хазърбасанов е част от моя екип и това е последното " островче ", което остана в болничното заведение, което просто не е разрушено и не е разорано ", коментира проф. Любомир Спасов. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР