Ръководството на женския баскетболен клуб Берое финализира привличането на три

...
Ръководството на женския баскетболен клуб Берое финализира привличането на три
Коментари Харесай

Берое с три чуждестранни попълнения

Ръководството на женския баскетболен клуб Берое завърши привличането на три задгранични състезателки. Подготовката на отбора, воден от Таня Гатева, ще започва на 3 септември, като на първото занятие ще участва черногорската националка Ана Турчинович-Почек. Тя е на 24 години, висока е 190 см и играе на позиция център. През предишния сезон е част от испанския Валенсия и записва междинни индикатори от 11,2 точки и 7,5 битки. Почек има опит и в шампионатите на Кипър, Израел, Чехия и Франция, а през 2016-а записва къс престой в българския шампионат с тима на Хасково и се отличава приблизително с по 24 точки в трите си мача. Година по-рано доближава до драфта на женската НБА (WNBA). От 14-годишна Почек е неизменима част от селекциите на националните гарнитури на родината си.

На 5 септември към тренировките на Берое ще се причислят 24-годишните американки Бриана Люис и Саня Чонг. Двете до неотдавна бяха съотборнички в тима на Далас Уингс в WNBA и в този момент още веднъж ще играят дружно в редиците на старозагорския отбор. Люис е център, висока е 196 см и приключва колежа Канзас Стейт, до момента в който 173-сантиметровата Чонг е гард, възпитаничка на колежа Кънектикът. С това селекцията в клуба завърши и съставът за новия сезон о изцяло окомплектуван.

В Стара Загора резервираха гръбнака от надарени български девойки, които са и в основата на националния тим на България до 20 години. Тимът е заздравен още и от опитната националка Радослава Бъчварова, както и от Христина Тютюнджиева, която за последно се състезава във френското състезание.

В треньорския щаб на Берое влиза Катя Кордова, която ще е съществено ангажирана и в детско-юношеската школа. През сезон 2018/2019 старозагорки ще пазят достойнството на България в извънредно влиятелния шампионат Еврокъп, в който ще се включат непосредствено от груповата фаза. Там противници на " зелено-белите " ще бъдат шведкият Умеа, турският Боташ и тим, минал през квалификациите на Евролигата. Първата среща на българките ще бъде на 24 октомври. За трета поредна година Берое " стартира със съществени упоритости и в Адриатическата лига, където през 2017 година завоюва сребърните медали.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР