Ръководството на футболния клуб Барселона поиска незабавна среща с властите

...
Ръководството на футболния клуб Барселона поиска незабавна среща с властите
Коментари Харесай

"Барселона" поиска отлагане на мача с "Лас Палмас" заради инцидентите около референдума

Ръководството на футболния клуб " Барселона " изиска незабавна среща с управляващите в града преди домакинския мач с " Лас Палмас " през днешния ден. Срещата от седмия кръг на Примера дивисион е от 17.15 ч., само че каталунците предложиха тя да бъде отсрочена. Днес е референдумът за самостоятелност на Каталуня, само че началото на гласуването беше блокирано със мощ от полицията.

През последните дни управляващите в Мадрид започнаха поредност от невиждано решителни ограничения да приложат закона и да попречват гласуването в самостоятелния регион.

На няколко места в Барселона и Жирона има къси конфликти с протестиращи за правото за упражнят гласа си. На директно телевизионно предаване от Барселона се виждат съборени заграждения и се чуват голям брой изстрели, най-вероятно с шокови гранати за разпръсване на хора. Малко по-късно " Ройтерс " заяви, че са употребявани и гумени патрони.

 Инциденти белязаха началото на гласуването.
© Susana Vera, Reuters

Инциденти белязаха началото на гласуването.

Първоначално нямаше известия за ранени и напрежението оставаше високо единствено час след оповестеното от уредниците начало на гласуването. По-късно от каталунската незабавна помощ оповестиха, че имат данни за 38 потърпевши от конфликти с полицията, само че те са леко ранени.

Двубоят беше под въпрос още при започване на седмицата, откакто огромна част от полицейските сили са ангажирани с опазването на реда към референдума. Според " Ас " от клуба са предложили срещата да бъде отсрочена.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР