Ръководството на футболния Барселона е осигурило финансиране от 1,45 млрд.

...
Ръководството на футболния Барселона е осигурило финансиране от 1,45 млрд.
Коментари Харесай

Барселона осигури 1,45 млрд. евро за реконструкция на Камп Ноу

Ръководството на футболния Барселона е осигурило финансиране от 1,45 милиарда евро за проект за реорганизация и ще стартира обновяването на стадион " Камп Ноу " на 1 юни, съобщи Агенция Франс Прес.

В изказване на клуба се споделя, че парите са пристигнали от покупко-продажби с 20 вложители, които ще получат погашение за интервали сред 5 и 24 години. От Барселона обявиха, че ще стартират да връщат заемите, когато реконструкцията бъде приключена.

В допълнение към футболния стадион проектът, наименуван " Espai Barca ", включва разноски за други клубни уреди. В него са включени 420 млн. евро, предопределени за " Palau Blaugrana ", дом на клубните тимове по баскетбол и хандбал, и 20 млн. евро за стадион " Йохан Кройф ", където играят аварийните мъжки и женски футболни тимове.

От клуба обявиха, че чакат работата по " Камп Ноу " да завърши до 2026 година Барселона подражава на главните си испански противници от Реал Мадрид, които започнаха последния ремонт на своя стадион " Сантиаго Бернабеу " през 2019 година

Клубът излиза от финансовата дупка, която докара до загуби от 481 млн. евро през 2020/21 година Кризата докара до напускането на водещия голмайстор на клуба за всички времена Лионел Меси.

Миналото лято клубът набра към 750 млн. евро, като продаде 25% от телевизионните си права в Ла Лига за идващите 25 години и 49% от " Barca Studios ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР