Ръководството на ФК Пирин (Благоевград) входира жалба в СК към

...
Ръководството на ФК Пирин (Благоевград) входира жалба в СК към
Коментари Харесай

Пирин пусна жалба срещу съдийската бригада от мача с ЦСКА 1948

Ръководството на ФК Пирин (Благоевград) входира тъжба в Семеен кодекс към БФС във връзка съдийството на основния съдия на срещата сред Пирин и ЦСКА 1948 от 2-ия кръг на Първа лига Димо Димов и реферите от многочислената съдийска бригада, обслужила срещата в Благоевград в неделната вечер на 17 юли.

Така клубът официализира гневното си неодобрение от метода, по който бе управителен въпросният дуел. Няма да се стопираме на съответни обстановки, няма да публикуваме видео клипове и да вършим съдийски разбори, тъй като телевизионните повторения демонстрираха задоволително. Достатъчно, с цел да провокират възмущението на цялата футболна общност в страната. И освен отвращение, а даже пренебрежение и подигравка.

Публичният, жесток разстрел на който бе подложен тимът на Пирин разумно провокира прочувствени реакции от нашата аудитория, управление и нашите футболисти същата вечер. ДК наложи на нашия клуб голяма санкция, възлизаща на общата сума от 10 250 лева Тук към този момент разстрелът е от упор за по-сигурно!

Понасяме наказванията си съгласно правилника – с достолепие, както приляга на клуб със 100 годишна история, оставил ослепителен отпечатък в българския футбол. И занапред ще продължи да оставя. Понасяме своята отговорност, тъй като имаме вяра, че по този начин би трябвало и това е верният път.

Но не е ли време и тези, които с тенденциозните си решения провокират напрежение и кавги да понесат своята част от отговорността. Една, две слаби оценки, прекъсване за два три кръга и след това още веднъж „ ВЛИЗАТ В ИГРАТА “. Как персонално тези хора понасят отговорност? По какъв метод? Бъдете сигурни, че ще създадем всичко допустимо да намерим отговор на този въпрос. Защото той е доста значим.

Между другото през днешния ден излязоха нарядите за идващите кръгове в Първа и Втора лига. Един от участниците в обществената екзекуция в неделната вечер в Благоевград – Владимир Вълков (отговорник за системата ВАР във въпросния мач) е получил наряд за дуела сред Лудогорец 2 и ЦСКА 1948 2. Разбира се, одобряваме това за случайност и му пожелаваме триумф. Но също по този начин питаме кой поема отговорността за държанието на тези хора?

Искаме да имаме вяра, че това е първият и финален път, в който през този сезон се постанова да публикуваме своето неодобрение от съдийството. Но от опит знаем, че няма да е.

Все отново пожелаваме сполучлив сезон на всички тимове, съдии и управителни фактори. Нека всички дружно поемем ЧЕСТНИЯ ПЪТ КЪМ ВЪРХА!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР