Ръководството на филмовата компания Warner Bros. и телевизия HBO са

...
Ръководството на филмовата компания Warner Bros. и телевизия HBO са
Коментари Харесай

„Хари Потър“ става сериал, водят преговори за 7 сезона

Ръководството на филмовата компания Warner Bros. и телевизия HBO са почнали договаряния с английската писателка Джоан Роулинг – създателка на поредицата книги за Хари Потър, за фотосите на сериал, отдаден на живота на момчето вълшебник и неговите другари, заяви Bloomberg.
Прочетете още
Според изданието генералният шеф на Warner Bros. Discovery Дейвид Заслав и шефът на студиото на HBO Кейси Блойс са покрай съглашение с авторката, само че то още не е финализирано.

Предстоящият план ще включва 7 сезона, всеки от които ще бъде отдаден на една от книгите на Роулинг. Самата тя в процеса на фотосите ще управлява сходството на сюжета на сериала със наличието на книгите, само че няма да участва всекидневно на снимачната площадка в качеството на основател на продукцията.

Компанията се надява, че сериалът може да бъде крайъгълен камък на нова тактика за стрийминг, която ще бъде оповестена на 12 април идната седмица от майката на HBO, Warner Bros., настояват двама информатори на Bloomberg. По данни на източниците, тогава ще бъде оповестено обединяването на видеоуслугите на HBO Max и Discovery +. По предварителна информация сериалът ще излезе на новата платформа. Ключово за новата тактика ще бъде съществуването на ново наличие, изключително филми и телевизионни излъчвания, основани на истории и герои, които феновете към този момент познават. Warner Bros. имат богат набор от стратегии, които дават отговор на условията, в това число „ Властелинът на пръстените “ и поредност от супергерои, измежду които Батман, Супермен и Жената знамение. Досега Warner Bros. са трансформирали всяка от седемте книги на Джоан Роулинг, множеството от които надвишават 500 страници, в хитов филм, а кулминационна точка стана продукция от две елементи, основана на последната от книгите. Говорител на Warner Bros. за момента отхвърля коментар.

Известно е обаче, че Дейвид Заслав желае да влага в по-малко филми и телевизионни продукции, само че тези, които компанията прави, да бъдат от по-висока класа. През февруари той разгласи, че компанията ще снима нова поредност от филми, основани на „ Властелинът на пръстените “, макар че детайлностите към момента подлежат на уточняване. Работейки с основания в Солт Лейк Сити Avalanche Software, Warner Bros. през февруари разгласиха дълго чаканата Hogwarts Legacy (Наследството на Хогуортс “) – ролева игра, основана на света на Хари Потър.

Според американския издател Scholastic Corp. поредицата от книги за момчето вълшебник е продала за 25 години 600 милиона копия на 85 езика, трансформирайки се в бестселър за всички времена. Осемте кино лентата, основани на поредицата, са генерирали международни продажби на билети за над 7,7 милиарда $, съгласно Box Office Mojo.

През февруари тази година английският артист Рупърт Гринт разгласи, че е подготвен да се завърне към ролята на Рон Уизли в бъдещия сериал. По-рано Кралският монетен двор на Англия пусна монета с изображение на Хогуортс – учебното заведение за магьосници от вселената на Хари Потър.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР